Recensie Oh, The Places You’ll Go! | Dr. Seuss

Congratulations!

Today is your day,

You’re off to Great Places!

You’re off and away!

-Dr. Seuss

Deze week hoorden de eind examen studenten of ze zijn geslaagd of niet. Bij dit nieuws moet ik gelijk denken aan dit boekje genaamd Oh, The Places You’ll Go! van Dr. Seuss.

In Amerika is dit een traditioneel boek wat je krijgt als je afstudeert. Dit boek krijgen kinderen als ze naar de middelbare school gaan, maar ook studenten die hun diploma halen. Het is een boek voor iedereen.

oh
Bron: goodreads.com

Titel: Oh, The Places You’ll Go!
Schrijver: Dr. Seuss
ISBN: 9780679805274
Aantal pagina’s: 44
Uitgeverij: Random House Books for Young Readers | 1990

Bekijk op bol.com

In this joyous ode to life, Dr. Seuss addresses graduates of all ages, from nursery school to medical school, and gives them the get-up-and-go to move mountains with the unrivaled exuberance and charm that have made Dr. Seuss’s books favorites for years.

Voor de mensen die Dr. Seuss niet kennen, hij is de meest bekende kinderboek auteur in Amerika. Hij heeft boeken als Horton hears a Who, Green Eggs and Ham en de Lorax geschreven.
Dr. Seuss schrijft al zijn boeken in rijm en dit boek is dan ook zeker geen uitzondering. Het boekje is 44 pagina’s lang en op elke pagina staan maar één of twee zinnetjes.

Het ‘verhaal’ gaat erover dat je aan het begin staat van een nieuw avontuur en dat je natuurlijk eerst bang bent voor je het avontuur aan durft. Je moet bergen beklimmen en je zal door dalen gaan maar het zal altijd goed komen en je zal je plek vinden en je zal fantastische dingen meemaken. Het mooiste van dit boek vind ik dat Dr. Seuss niet alleen maar zegt het leven wordt mooi en fantastisch, nee hij vertelt ook dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is en dat alles doet hij in een simpel rijmformaat dat kleine kinderen al kunnen begrijpen.

Dus doe je ding, leef je leven en ga het avontuur aan! Dit is echt een perfect boek om cadeau te doen aan de nieuwe alumni en een boek dat je op een emotioneel niveau echt zal raken. Echt lezen dus!
Bekijk op bol.com

“You’re off to Great Places!

Today is your day!

Your mountain is waiting,

So… get on your way!”

-Dr. Seuss

1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart

-X- Mirthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s