Just one more slam poem!

Misschien heb je er al een keer van gehoord, slam poetry. Zo niet dan is hier de uitleg van Grand Slam Poetry Champion Harry Baker:

“It’s (slam poetry) a format come up with in America thirty years ago. As a way of tricking people into going to poetry events, by putting an exciting word like slam on the end.”

Maar mij hoef je niet meer voor de gek te houden om naar een Poetry Slam event te gaan, ik kan er geen genoeg van krijgen! Wil je weten waarom? Lees dan snel verder voor een lijst met mijn favoriete Slam Poetry!

Hasani Harris – “Eddie The Butterfly”

Deze slampoem gaat over een zeven jaar oude Eddie die leert hoe het Butterfly Effect werkt: “One small idea can change a lot of big things.” Luister het! Het is echt zo mooi!

Sarah Kay – “Mrs. Ribeiro”

Deze slampoem zit vol met kinderlijke nieuwschierigheid en hoe de directrice van Sarah Kay’s basisschool haar als kind inspireerde. Mrs. Ribeiro zag haar kinderen niet als kinderen maar als toekomstige sporters, onderzoekers en artiesten en zorgde ervoor dat de kinderen naar elkaar luisteren en trots waren op wat ze hadden geleerd. Echt een bron van inspiratie!

Marshall Davis Jones – “Touchscreen”

Deze slampoem zet je echt aan het denken! Het is eigenlijk best wel bizar hoe we met alle social media omgaan. Hoe ver zou de technologie zich gaan ontwikkelen?

Sarah Kay & Phil Kaye – “When Love Arrives”

Couplegoals Allert!!!! Deze slampoem gaat erover dat je verwachtingen van je ware liefde er heel anders uitzien dan de liefde die je uiteindelijk vind. En dat liefde niet te voorspellen is. Ik smelt echt als ik deze zie!

Rhiannon McGavin –  “Smile”

Deze slam poem is misschien iets minder vrolijk dan je van de titel zal verwachten, maar het taalgebruik is echt zo mooi! De metaforen die ze gebruikt zijn echt geweldig! bijvoorbeeld: “If you really want a sad girl to smile, you hold her. Untill you’re drenched in parfume from the gardens you planted in her hart. So that every time her wounds re-open, she bleads bouquets.” Echt ongelofelijk mooi!

Dit is een lijst van mijn favoriete slampoems, maar natuurlijk is op YouTube nog veel meer te vinden! Wat is jouw favoriete slampoem? Laat het weten in de comments!

-X- Esther

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s