Mijn liefdesbrief aan Sarah J. Maas

Je zal wel denken bij deze titel: een liefdesbrief??? Het is een soort van halve liefdesbrief, zonder het echte verliefd zijn en dergelijke.

Oke. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik enorm fan van de Lord of the Rings serie. Ik heb ongeveer de afgelopen 8 jaar altijd op de vraag: wat is je favoriete serie? geantwoord: de Lord of the Rings! Maar, sinds enkele weken is mijn antwoord veranderd. Ik weet het heel shocking en zo van favoriete serie wisselen. En de persoon die het voor elkaar heeft gekregen om mijn bookloving hart te veroveren is Sarah J. Maas. Deze New Yorker die nu in Pennsylvania woont heeft de super populaire en fantastisch geweldige A Court of Thorns and Roses saga geschreven.

a court of love
Bron: bookcovers from goodreads.com edit by mirthe @justonemorepageofreading

En man wat hou ik van deze serie! Voor de mensen die denken ‘huh? van deze boeken heb ik nog noooooit gehoord’ (hoe dan????) dit is de beschrijving van boek 1:

Feyre’s survival rests upon her ability to hunt and kill – the forest where she lives is a cold, bleak place in the long winter months. So when she spots a deer in the forest being pursued by a wolf, she cannot resist fighting it for the flesh. But to do so, she must kill the predator and killing something so precious comes at a price …Dragged to a magical kingdom for the murder of a faerie, Feyre discovers that her captor, his face obscured by a jewelled mask, is hiding far more than his piercing green eyes would suggest. Feyre’s presence at the court is closely guarded, and as she begins to learn why, her feelings for him turn from hostility to passion and the faerie lands become an even more dangerous place. Feyre must fight to break an ancient curse, or she will lose him forever.

De beschrijvingen van de andere twee boeken kan ik vanwege spoiler redenen niet in deze post zetten… 😦 Maar geloof mij die zijn nog beter dan boek 1!!!

Eerlijk is eerlijk boek 1, Thorns and Roses vond ik goed maar ook wel een beetje meh van tijd tot tijd. Maar woo wat ben ik weggeblazen door Mist en Fury!! Niet normaal wat een gaaf boek dat is haha (recensie komt nog) en momenteel ben ik op pagina 567 van Wings and Ruin maar tot nu toe is dat ook belachelijk geweldig goed! (ook hiervan komt er binnenkort een recensie online).

Maar dit is niet de enige reden dat ik van Sarah J. Maas houd. AL moet ik eerlijk zeggen deze serie alleen al zou ook genoeg motivatie zijn geweest voor deze post. Ze heeft namelijk nog een geweldige serie geschreven! Haar debut serie: de Throne of Glass serie. Over de geweldige fantastische beeldschone en dodelijke Celaena Sardothien. Mocht je daar ook nog nooit van hebben gehoord (echt hoe dan????) dan moet je NU naar de bibliotheek of de boekhandel gaan en al deze boeken halen want dat moet van mij 🙂

Kleine waarschuwing voor de ‘jonge’ lezers. De Throne of Glass serie is Young Adult. Zit wel aardig wat vechten en dergelijke in, maar voor de Young Adults is dat prima natuurlijk. Maar wat sommige mensen niet weten is dat de A Court of Thorns and Roses saga een New Adult serie is. Wat houdt dat in? Het houdt in dat het geschreven is voor mensen die ouder zijn dan 16. De hoofdpersoon is dan ook iets ouder. In het geval van Feyre een jaar of 19. Ook houdt het in dat er meer/veel ‘sexy scenes’ in zitten. Als je niet snapt wat dat betekend dan denk ik dat je te jong bent om deze boeken te lezen 😉

En dan nu de meest belangrijke reden waarom ik zo van Sarah J. Maas houd. Naast haar fantastische schrijfstijl en fantastische boeken, die mij nog nooit teleurgesteld hebben, natuurlijk. Haar hoofdpersonen zijn geweldige sterke vrouwen. Wat ik soms jammer vind in YA boeken is dat de hoofdpersoon heel ambitieus is en vervolgens helemaal niks kan. Echt niks of ze zijn zo onzeker dat ze niks kunnen of ze zijn totaal niet realistisch beschreven waardoor je denkt uhm zo zou een normaal mens niet reageren… Kortom er is altijd iets waardoor in mijn ogen de sterke hoofdpersoon zwak wordt gemaakt. En dan natuurlijk komt er een man om haar te redden en de sterke persoonlijkheid te zijn uhgg. Maar nee bij Sarah J. Maas is dat niet zo. Haar hoofdpersonen zijn menselijk, sterk en onafhankelijk (misschien niet in het begin maar na een tijdje steeds meer) en natuurlijk zijn er mannen in het leven van die hoofdpersoon, maar ze krijgt niet zo’n verliefdheid op haar 16de van ohhh ik hou zoveel van je, we gaan trouwen (like girl you’re 16 get over yourself!) blehg. Nee dit zijn vrouwen die sterk zijn en onafhankelijk en succesvol. En als er iets traumatisch gebeurt dan krijgen ze een trauma en ja daar hebben ze het hele boek last van. Dat vond ik zo geweldig! Tot nu toe zijn van de boeken die ik heb gelezen alleen de Hungergames boeken ook zo. En ik hoop oprecht dat er meer schrijvers zoals Sarah J. Maas willen schrijven. Want lieve schrijvers als er een bom naast je karakter ontploft of je karakter ziet een geliefde sterven dan heeft hij daar echt niet maar 1 bladzijde last van. Nee dat is iets wat de rest van zijn leven in zekere mate blijft. Het hoeft niet het hoofdthema van het boek te worden, maar het zou toch wel een klein beetje er moeten zijn. En Sarah J. Maas doet dat gewoon. En ze doet het geweldig goed.

Zo dat was denk ik even in het kort mijn liefde voor Sarah J. Maas.
To Sarah, I love you please keep on writing books and please keep going with the awesome characters and the wide spread acceptance in the books! I love them!!!
-Lots of love Mirthe

1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s