To read or not to read? That’s the question…..

Je herkent ze vast wel, van die boeken die over het hele internet gehyped worden. Die boeken waar je overal super positieve recensies van leest. Uiteindelijk ben je ervan overtuigd, dit word mijn nieuwe nummer 1! Vol verwachting besluit je het boek te gaan lezen, maar dan valt het ineens vies tegen. How on earth did this happen? Misschien is dit de oorzaak….IMG-20170531-WA0004.jpg

Ten eerste kan het natuurlijk zo zijn dat het gewoon niet jouw type boek is. Als de schrijfstijl van een schrijver je bijvoorbeeld niet past, wordt je maar moeilijk mee genomen in het verhaal en kan het dus erg tegenvallen. Ik vond bijvoorbeeld het idee van de Maze Runner echt super gaaf! Ik had de eerste paar pagina’s gelezen op bol.com en ik kon niet wachten totdat het boek thuis werd bezorgd! Maar toen ik verder ging lezen kwam het bij mij stom over. De uitgebreide beschrijvingen die het begin de lift scène zo cool maakte, werden later langdradig en irritant. Toch een schrijfstijl waar ik dus niet op zat te wachten!

IMG_20170531_210332 (1).jpg

Toch kan het zo zijn dat het wél jouw type boek is! Maar waarom laat je het dan alsnog op je nachtkastje liggen? Soms is het gewoon niet de juiste tijd voor jou om iets te lezen.

Ik ben iemand die constant verandert van interesses. De ene dag wil ik gewoon Hakuna Matata leren op de ukelele en de volgende dag is een bootkamp om professioneel kaartwerper te worden (Mijn kamer lag onder de speelkaarten 🙂 ).

Wat ik hiermee dus wil zeggen is dat je interesses per dag kunnen verschillen en dat je jezelf niet moet dwingen om een boek te lezen waar je op dat moment geen zin in hebt.

Ik ga vanaf nu ook meer proberen om mijn boekenkast minder te zien als een lijst die ik moet afwerken en meer als een soort Netflix (of zoals mijn vader zegt flex net 🙂 ). Op Netflix kies ik altijd films uit op een genre waar ik op dat moment zin in heb. Heb ik zin om te lachen, kijk ik onder comedy. Ben ik toe aan een potje janken, ga ik rechtstreeks naar drama. Ik denk dat lezen op de Netflix manier me zeker gaat helpen om meer te lezen!

Mijn Engels docent had trouwens ook nog een goede tip. Als je begint met een boek lezen en je vind het niet leuk? Geef het 20 paginas en als het dan nog steeds niks vind leg je het weg. Hij heeft een hele stapel met boeken die hij nog moet lezen en soms komen er boeken bij en soms wordt het weer wat minder. Maar dit is volgens mij echt een relaxte manier van lezen!

Heb jij een strategie om de stapels boeken uit te lezen? Of heb je ook van die boeken die je op het ene moment wel heel leuk vond en het andere niet meer? Laat het weten in de comments!

-X- Esther

 

4 gedachtes over “To read or not to read? That’s the question…..

 1. Ik kies gewoon boeken uit waar ik zin in heb en als ik een serie lees wil ik het liefst alle delen achter elkaar lezen :p. Maar ik heb ook ooit ergens gehoord: lees 30 pagina’s en als je het dan nog steeds niks vind leg het dan weg. Een boek wat erg gehyped is en mij erg tegenviel was: het meisje in de trein van Paula Hawkins. Ik heb ook de film gezien en die vond ik niet beter dan het boek maar wel interessanter.

  Liked by 1 persoon

  1. Esther

   Omg dat had ik dus ook met the girl on the train! Ik vond het hoofdpersonage zo irritant! Daardoor boeide het uiteindelijke plot me ook niet zo meer. 😦
   Series is bij mij meestal ook een ander verhaal, als ik een leuke vind lees ik die achter elkaar door! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s