Elf Fantasy Fair 2017 Haarzuilens

Afgelopen weekend, zaterdag 29 en zondag 30 mei, was het weer zo ver! Het grootste fantasy en kostuum evenement van heel Europa: Elf Fantasy Fair. Ook wel Elfia genoemd. En als grote fantasy en cosplay fans moesten wij (Esther en Sterre) hier natuurlijk wel bij zijn!

Elfia-2015-logo.png
Bron: elfia.com

Ik zal even een korte uitleg geven van het evenement voor alle mensen die er nog nooit van gehoord hebben of nieuwsgierig zijn naar wat het nou precies inhoud. Elfia is een evenement dat twee keer per jaar word gehouden. Een keer in Haarzuilens ergens eind april, en een tweede keer in Arcen in september. Er komen ontzettend veel mensen op dit evenement af wat, voornamelijk, veel fotografen en cosplayers zijn. De hele dag kun je letterlijk overal om je heen genieten van prachtige, en vaak zelfgemaakte, kostuums. Ook zijn er veel leuke fantasy gerelateerde bandjes,  etenskraampjes en activiteiten waaraan je kunt meedoen. Maar je kan er ook voor kiezen om een rustig plekje in de zon te vinden in de grote kasteeltuinen.

Wij waren dit jaar natuurlijk ook weer verkleed, Sterre als the Queen of Hearts van Alice in Wonderland en Esther natuurlijk als Captain America.IMG-20170429-WA0076.jpg

Wat Elfia extra leuk maakt is dat je er andere mensen kan vinden die een personage uit de film van jouw personage cosplayen. Zo heeft Esther wat super leuke foto’s kunnen maken met een on point Winter Soldier en Sterre met een super goede Mad Hatter!

Tijdens Elfia kan je lekker relaxed door de kasteeltuinen lopen en andere mensen spotten. We hebben dan ook de hele dag besteed aan fangirlen over de outfits van andere mensen 🙂 . Het is super leuk om mensen te zien die een stapje verder gaan dan alleen hun outfit en helemaal in hun rol zitten, dit zie je vooral bij karakters als Deadpool en Captain Jack Sparrow, echt te mooi!

Dus, hou jij ook zo veel van cosplayen en fangirlen? dan is Elfia echt iets voor jou! Op Elfia kan je echt even ontsnappen van de “gewone” wereld en geloof me, het is echt geweldig! 🙂

-X- Sterre en Esther

 

 

Een gedachte over “Elf Fantasy Fair 2017 Haarzuilens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s