Just one more story | Maart

Deze maand was de writing prompt een rijtje woorden waarmee je je eigen verhaal kon bedenken. Het rijtje woorden was:

  • grasveld
  • plastic
  • zebrapad
  • fiets
  • karton
  • eurocent
  • regenjas

Hier zijn onze verhalen, maar we zijn natuurlijk ook heel erg benieuwd naar die van jullie dus stuur ze in via een reactie op deze post of mail ze naar:
justonemorepageofreading@gmail.com

Mirthe:

Met een zucht doe ik mijn regenjas aan. Stom Nederlands weer, waarom moet het nou altijd regenen? Ondanks de vervelende regen vind ik het niet heel erg om mijn regenjas te moeten dragen. Vorige week heb ik namelijk een nieuwe gekocht. Heel mooi doorzichtig plastic met flamingo’s erop! Flamingo’s doen denken aan mooi weer en witte stranden en bij mooi weer en witte stranden denk ik aan Aruba! Niet dat ik ooit op Aruba ben geweest, maar ik moet er wel altijd aan denken.
Ik trek de capuchon over mijn hoofd en loop naar het schuurtje om mijn fiets te pakken. De zomer is nu echt voorbij en herfst is in volle gang. ’s Ochtend naar school fietsen is nu een stukje avontuurlijker in het donker met als grootste avontuur het ontwijken van de wijkagent die om de hoek bij school op fiets verlichting controleert.
Ik steek mijn hand in mijn zak om mijn fietssleutel te pakken en grabbel even rond. Een bonnetje, elastiekje, een eurocent en dan gelukkig ook mijn fietssleutel. Misschien moet ik eens kijken of ik na mijn eindexamen een weekje naar Aruba kan ofzo. Hoe duur zou dat zijn? Ondertussen is het buiten harder gaan regenen en ik ben bang dat zelfs de leuke flamingo’s mij nu niet meer blij kunnen maken gelukkig is het maar 10 minuten fietsen. Gewoon heel hard denken aan Aruba, misschien valt de regen en de kou dan wel mee. Even later steek ik het zebrapad tegenover school over. Het grote grasveld naast het depressief grijze gebouw lijkt meer op een modderpoel dan een sportveld. Ik denk weer even aan de kleurrijke flamingo’s en de azuur blauwe zee van Aruba. Met een steun hijs ik mijn fiets in de fietsenstalling en ren dan snel richting de ingang. Tijd voor een lange schooldag, maar wat zou ik toch graag op Aruba zijn nu.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s