Top 5 Wednesday | Favorite LGBTQ+ Reads

Deze week een interessant onderwerp bij de Top 5 Wednesday! We gaan het namelijk hebben over LGBTQ+ boeken. Oftewel: boeken die over homoseksualiteit, biseksualiteit of transgenders gaan. Voor deze T5W besloot ik me vooral te focussen op personages uit het boek i.p.v. gehele boeken met dit onderwerp.

Misschien was het je al opgemerkt, maar deze post staat iets later online dan gebruikelijk. Dit komt omdat we een technische fout hadden en daarom stond eerder deze dag alleen nog maar een leeg concept van de T5W van deze week online! Zodra we dit zagen hebben we hem er snel afgehaald en heb ik deze post nog een keertje later op de dag moeten schrijven. Excuses voor het ongemak :).

Het onmogelijke levenSimon vs de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor BluePerks of Being a WallflowerDe kronieken van BaneGerelateerde afbeelding

Laten we maar snel gaan kijken naar welke 5 personages ik heb uitgekozen voor de T5W van deze week!

5. Simon, Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue.
Deze zagen jullie vast al aankomen! Ondanks dat ik het boek nog niet heb gelezen was dit dan ook de eerste personage waar ik aan dacht! Ik kan jullie ook niet veel over de inhoud vertellen, maar het lijkt mij in ieder geval een prachtig boek over een jonge jongen die eigenlijk nog niet uit de kast wilt komen maar hierdoor toch gedwongen wordt. (Correct me if I’m wrong)

4. Magnus Bane, De Kronieken van de onderwereld en De kronieken van Bane.
Bij dit onderwerp in combinatie met de Kronieken van de onderwereld denk je natuurlijk meteen aan Alec! Nouja, ik in ieder geval wel. Toch besloot ik Magnus Bane voor nummer 4 uit te kiezen. Magnus is echt een ontzettend cool personage die houd van feestjes, glitter en natuurlijk Alec. Het is echt geweldig om te lezen hoe de relatie van Alec en Magnus langzaam ontstaat en ze zijn dan ook wel echt heel erg schattig samen!

3. Sebby, Het onmogelijke leven.
Het leek me leuk om er ook een iets onbekender boek tussen te zetten, en dus koos ik voor Sebby uit het onmogelijke leven van Kate Scelsa. Dit boek volgt drie hoofdpersonen waar Sebby er een van is. Sebby is de gay best friend van Mira, een ander hoofdpersoon, en samen hebben ze een wereld van magische rituelen en spontane road-trips.

2. Patrick, De belevenissen van een muurbloem.
Patrick is een van mijn favoriete personages uit de belevenissen van een muurbloem, wat weer een van mijn favoriete boeken is. Ondanks dat Patrick gepest word is hij een vriendelijke, lieve en open jongen, die veel overheeft voor de liefde. Een goede vriend en ideaal vriendje.

1. Albus Dumbledore, Harry Potter.
Dat laatste hoeft er natuurlijk niet bij want Professor Dumbledore kennen we allemaal. Hoewel het nooit in de boeken of in de films echt naar voren komt, heeft Jo het toch echt bevestigd: Dumbledore is gay. Op dat moment was het een schok voor de hele wereld maar achteraf hadden we het toch wel een klein beetje aan kunnen zien komen. Zouden we meer hiervan te zien krijgen in de komende Fantastic beasts films?

Wat is jouw favoriete LGBTQ+ personage?

-X- Sterre

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s