Recensie Reached | Ally Condie

De afgelopen paar maanden zijn de eerste 2 recensies van deze serie online gekomen, mocht je je dus afvragen hoe ik deze serie vond zou ik aanraden eerst even die recensies te lezen.

!!!!!!!!!PAS OP DEZE RECENSIES KAN SPOILERS BEVATTEN VOOR MATCHED EN CROSSED!!!!!!!!!
Maar even ter herhaling. Matched vond ik oke-ig en Crossed vond ik verschrikkelijk. Toch heb ik mij weer overlaten halen om toch het volgende boek te gaan lezen en zo zie je maar weer je kan beter naar jezelf luisteren dan naar iemand anders.

9200000011255039
Bron: bol.com

Titel: Reached
Schrijver: Ally Condie
ISBN: 9789047705604
Aantal pagina’s: 512
Uitgeverij: Lemniscaat| 2013
Bekijk op bol.com

Drie stemmen – die van Cassia, Ky en Xander – vertellen in een wervelwind van verwikkelingen het laatste deel van hun strijd tegen de Unie. We lieten Cassia achter in Crossed nadat ze op haar vlucht ravijnen had doorkruist, ontberingen had doorstaan en Ky had teruggevonden, op het moment dat ze klaarstond om de confrontatie met de Unie aan te gaan. Ze hoeft dat niet alleen te doen: haar beide liefdes, Ky én Xander, staan aan haar kant. Maar is dat genoeg om de machtige Unie aan te kunnen? Om een heel volk zijn keuzevrijheid terug te geven? En dan staat Cassia ook nog voor de moeilijkste keuze: Ky of Xander?
After leaving Society to desperately seek The Rising, and each other, Cassia and Ky have found what they were looking for, but at the cost of losing each other yet again. Cassia is assigned undercover in Central city, Ky outside the borders, an airship pilot with Indie. Xander is a medic, with a secret. All too soon, everything shifts again.

Oke, eerlijk is eerlijk. Dit boek was een verbetering na Crossed (wat naar mijn mening niet heel erg moeilijk was) maar wat er gebeurde was eigenlijk net als in Crossed saai. Was er eens een grote gebeurtenis en dacht ik: yes actie! Was er alsnog geen actie, geen gevechten maar meer een sloom kabbelend beekje wat maar langzaam stroomde.

Wel vond ik het leuk dat je eindelijk wat meer leerde over groepen mensen die uit de Unie zijn vertrokken. In het tweede boek was er al over gesproken, maar echte informatie konden we niet vinden en nu eindelijk wel! Helaas was dit niet het belangrijkste in het boek en kwam dit vooral op de 3de/4de plek.

Ook waren er dingen die totaal niet logisch waren en waar ik gewoon heel hard om heb moeten lachen. (Ik zal proberen dit zo spoiler vrij te beschrijven)
Bijvoorbeeld de aardige leider bedreigd opeens mensen met de dood. En dat zonder enige reden haha. Zelfde aardige leider zegt dat hij luistert naar 2 mensen die beide of onbelangrijk waren of nogal tegenstrijdige belangen hadden. Uhm voor een leider had ik wel wat meer verwacht hoor. Hierdoor vond ik deze persoon echt een heel slap karakter, terwijl hij juist een van de sterkste karakters van het boek had moeten zijn.

In boek 2 werd het verhaal verteld vanuit 2 perspectieven. En nu in boek 3 vanuit 3 yeaah….. 😦
Het leuke vond ik dat we Xanders perspectief te lezen kregen en voor dit verhaal waren de perspectieven wel nodig en echt een positieve toevoeging voor het boek. Helaas maakte de schrijfster ook in dit boek dezelfde fout als in Crossed: de stemmen waren precies hetzelfde. Weer gebeurde het dat alles hetzelfde klonk en als ik halverwege een hoofdstuk ging verder lezen moest ik vaak terug bladeren om te zien over wie ik ook al weer las. Zelf ben ik van mening dat als je als schrijver niet vanuit meerdere perspectieven kan schrijven, je het dan ook niet moet doen! Ook al is het misschien beter voor het plot. Hierdoor was voor mij het boek verpest.

Tenslotte was er ook iets verbeterd ten opzichte van boek 2: er was minder poëzie in het verhaal, iets minder wolken met roze randen waardoor het blauw van de hemel weer sprekend op de oogkleur van die ene jongen leek. Dit was dan ook gelijk 1 van de weinige positieve punten aan het boek.

Al met al vond ik ook dit een vrij matig boek en het beste vond ik het einde, omdat het toen eindelijk klaar was.

1 hart1 hart1 hart

-X- Mirthe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s