Top 5 Wednesday | Future Classics

Wie kent ze niet klassiekers. Boeken zoals Moby Dick, The great Gatsby, Wuthering Heights etc. Sommige mensen vinden ze geweldig en houden van deze boeken. Sommige mensen denken ‘uhg moet ik dit echt lezen’ zelf zit ik er behoorlijk tussen in haha. Maar deze week is het onderwerp boeken die in de toekomst als klassieker gezien zullen worden. En na een korte brainstorm sessie wisten we het! Hier komt onze top 5:

5. Twilight

Het boek waar het allemaal mee begon. Ik ken bijna niemand die is begonnen met YA en fantasy die de Twilight boeken niet als basis heeft gelezen. Natuurlijk er is nogal wat controversiële gevoelens over de boeken en veel mensen vinden ze nu bagger. Maar deze boeken zullen altijd een speciaal plekje in ons hart hebben en we denken dat het boek in de toekomst genoemd zal worden als de grondlegger van het moderne YA genre.

4. City of Bones

Net als Twilight een boek waar veel mensen mee zijn begonnen en nog steeds veel lezen. Het begin van het era van de Shadowhunters.

3. Perks of Being a Wallflower

Ooit een verbannen boek geweest en later een Bestseller. Veel mensen hebben hun ogen laten openen door dit boek en we denken dat dit in de toekomst wel gewaardeerd gaat worden.

2. The fault in our Stars

Voor deze tijd is het redelijk realistisch met tieners die kanker hebben (helaas ken ik er in het echte leven ook een paar). Over 50 jaar is de kans echter groot dat kanker nier meer bestaat, vergelijk het bijvoorbeeld met de tyfus die nu ook niet meer in Nederland te vinden is. Kans is groot dat over 50 jaar mensen lezen over kanker en denken: goh daar gingen mensen aan dood. Dan vinden wij dit boek een goede om te lezen voor de jeugd van dan.

1. Harry Potter

Eigenlijk is dit al een beetje een klassieker hehe. De volgende generatie is de boeken nu aan het verslinden en wij weten zeker dat er nog vele generaties kinderen fan van Harry zullen zijn.

-X- Het team van Just one more Page

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s