Mijn liefde voor audiobooks

Een tijdje terug ging ik met de bus naar Philadelphia. Vanaf Boston is dat 7 uur rijden. Daarnaast ging ik alleen naar Philly dus ik moest iets van geluid om mij heen hebben, wat niet andere mensen die sociaal aan het doen waren haha.
En ik moet even wat bekennen: ik ben geen muziek mens. Zo ik heb het gezegd. Sorry voor dit shocking bericht. Ik hou er niet van om naar muziek te luisteren. Ik vind het prima en leuk op de achtergrond als ik aan het auto rijden ben maar verder helemaal niet.
Normaal zou ik een boek meenemen. Het enige probleem was ik had 0 ruimte in mijn tas voor een boek. Een ebook dan? Dat lukte om de een of andere reden niet op mijn mobiel dus werd ik wel een beetje wanhopig. Toen herinnerde ik mij dat ik wel eens iets over Storytell had gehoord/gelezen. Ik besloot het te downloaden en was gelijk verkocht!

Wat is Storytell? Storytell is een app waar audioboeken op staan. Je kan dus luisteren naar iemand die het boek voorleest! Super chill!
Het is dus een soort Netflix voor boeken. Sommige boeken hebben ook een ebook versie erbij staan, zodat je kan kiezen tussen lezen en luisteren, dus he zo had ik toch nog mijn ebook! Je kan kiezen in welke taal je wilt luisteren. Ze hebben Nederlands en Engels maar ook Frans, Zweeds en nog veel meer! Zelf heb ik een paar Nederlandse boeken geluisterd (soms toch even fijn om je moedertaal weer even te horen), maar luister nu vooral Engelse boeken. Zo heb ik de hele Lorien legacies geluisterd en ben ik nu bezig met Seraphina.
Er staat zo veel op, echt niet normaal. 1 van de grootste genres die ze hebben is YA boeken! Super tof dus!

De reden waarom ik zo blij ben met deze app is omdat ik een hele tijd een half lees blok had. Ik kon gewoon even geen plezier vinden in het lezen van boeken en had de rust er niet voor. Iets waar ik echt enorm van baal. Dus ging ik meer tekenen en kunst dingen doen. Maar ik ben zo iemand die het dan snel te stil vind en dan vind ik muziek vervelend (geen idee waarom, het is gewoon zo haha) dus nu teken/kleur ik terwijl ik luister naar een boek! Multitasking en super chill! Een gemiddeld boek duurt zo’n 6-8 uur om te luisteren. Hoe dikker het boek hoe langer het duurt natuurlijk. Dus tijd zat om lekker te relaxen. Ook luister ik tijdens saaie huishoudelijke klusjes, zoals schoonmaken, opruimen en de was op vouwen. Maakt het toch iets minder saai!

Enige nadeel is misschien wel dat het zo’n 10 euro per maand kost. Maar tot nu toe vind ik het het zeker waard! Ik heb in 1 maand al naar 4 boeken geluisterd. Boeken die ik anders zou moeten kopen om te kunnen lezen, en gezien koffers helaas niet oneindig groot zijn moeten ze ook allemaal weer mee naar huis kunnen… dus ja ik leef hier met een chronisch koop verbod (huilt stilletjes in een hoekje om alle mooie boeken die ik hier zie).

Je kan het 2 weken gratis uitproberen dus als je nieuwsgierig bent zou ik zeker even gaan kijken!

Ik ben zeker fan en zal dus nog wel een tijd blijven luisteren!

Heb jij wel eens naar een audioboek geluisterd?

-X- Mirthe

Advertenties

2 gedachtes over “Mijn liefde voor audiobooks

  1. Ik kan in bussen en vliegtuigen niet lezen omdat ik dan misselijk wordt. Zeker als ik naar school ga vind ik dat zonde, want in de trein lezen vind ik wel oké, maar het grootste gedeelte van mijn reis naar school zit ik in de bus. Ik zou het zo fijn vinden als ik die tijd ook nuttig zou kunnen besteden, en dus gewoon naar boeken kan luisteren! Deze zomer vlieg ik naar Bonaire, en omdat ik mijn ogen in een vliegtuig nauwelijks open kan doen zonder dizzy te worden, wil ik dus een boek gaan luisteren. Ik denk dat ik voor dan een proefabonnement op storytell neem. Ben heel benieuwd hoe dat me dan bevalt en of ik eventueel ga overwegen een abonnement erop te nemen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s