Top 5 Wednesday |Book Trends You’re Tired Of

Zodra ik de top 5 Wednesday van deze week zag werd ik meteen enthousiast! Commentaar geven? Ja, dat kan ik wel! Ik liet mijn ergernissen dan ook lekker mijn gang gaan, want dingen waar ik klaar mee ben in boeken, die zijn er wel.

Hier de korte omschrijving:

” What are some things you are tired of seeing that are trends in publishing? Maybe something that pops up on a lot of covers these days, or the popularity of certain tropes in a particular genre? Let it out! ”

Omdat ik gewoon niet kon kiezen, staat ze niet op chronologische volgorde.

1. De (mislukte) liefdes driehoek

Ik weet zeker dat ik hier niet de enige in ben. Een verhaal. Twee jongens. Een meisje en een keuze… Het komt mijn neus uit. Het meisje heeft een onmogelijke crush op de ene jongen, maar als dat ineens mogelijk is gaat ze toch voor de ander. Ik moet helaas toegeven dat ik hier soms echt een zwak voor heb. Want soms, ja heel soms en de laatste tijd steeds minder, kunnen deze verhalen wel goed uitpakken. Maar vaak is het jammer genoeg gewoon een mislukte liefdes driehoek…

2. De held: Happily ever after

De held van het verhaal, wat meestal de hoofdpersoon is, dat altijd een happily ever after krijgt… NEE! (Voor het gemak noem ik het nu even held maar dat je niet te letterlijk nemen, meer gewoon de hoofdpersoon die de ”held” is ij zijn eigen verhaal) Mijn harteloze lichaam is oprecht van mening dat boeken  beter kunnen worden zonder een geweldig zorgeloos einde.

3. Gezichten op de cover

Het zit gewoon zo: je wilt natuurlijk je boek er zo mooi mogelijk uit laten zien. En dat snap ik, maar dat kan NIET als je een gezicht op de cover hebt. Naar mijn mening is dat gewoon niet mooi. Ik snap dat het de hoofdpersoon is, of juist helemaal niet de hoofdpersoon, in dat geval snap ik het nog minder, maar die periode hebben we weer een beetje gehad toch?

4. drama, drama en nog eens drama

Ik snap het hoor, zonder drama kun je geen boek maken. Er moet immers toch een probleem zijn dat opgelost moet kunnen worden. Maar in sommige boeken maakt de hoofdpersoon er wel echt een potje van. En dan bedoel ik vooral de verhalen waarin de hoofdpersoon het allemaal net een tandje erger maakt dan dat het eigenlijk is en gewoon heel erg dramatisch is. Sommigen hebben gewoon z’n karakter, maar voor mij is dat een no goal.

5. Laat het zich eens ergens anders plaatsvinden…

Zo naar mijn boekenkast kijkend probeer ik me te herinneren waar het verhaal zich afspeelt. Amerika, Amerika, Engeland, Amerika, Engeland, Amerika… en oh, kijk nog een in Amerika! Ik weet niet of je dit herkend, maar ik heb ondertussen wel een beetje het gevoel dat ik het heb gehad met Amerika, en ik ben er niets eens een keertje in het echt geweest. Tegenwoordig is een boek origineel maken al moeilijk genoeg, dus alsjeblieft mensen, laat je verhaal een keertje in een andere omgeving plaatsvinden en maak het extra bijzonder voor de lezer… En natuurlijk ook extra uitdagend voor jezelf.

Waar kun jij je ontzettend aan irriteren bij boeken, en wat heb jij nou helemaal gehad?

-X- Sterre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s