Recensie Crossed | Ally Condie

Na het voor mij iets wat teleurstellende maar toch intrigerende eerste deel van de Matched serie heeft mijn vriendin mij het tweede deel van de Matched serie gelezen.
DEZE RECENSIE BEVAT MOGELIJKE SPOILERS VOOR BOEK 1 VAN DE MATCHED SERIE!!

1001004011522960
Bron: bol.com

Titel: Crossed
Schrijver: Ally Condie
ISBN: 9789047704027
Aantal pagina’s: 288
Uitgeverij: Lemniscaat | 2011
Bekijk op bol.com

Deel 2 in de Matched trilogie

Niets is wat het lijkt…

Ky is door de Unie afgevoerd naar een wisse dood in de Buitenprovincies. Cassia reist hem achterna en komt er al snel achter dat hij heeft kunnen ontsnappen en een spoor van aanwijzingen heeft achtergelaten. Cassia’s zoektocht zet haar bestaan op losse schroeven – zeker als ze ziet dat er ook een leven búíten de Unie mogelijk is.

Misleiding, ontrouw en bedrog plaveien het kronkelige pad waarover Cassia haar weg moet zien te vinden. Aan de grenzen van de Unie is niets wat het lijkt.
Het enerverende, sinistere vervolg op de wereldwijze bestseller Matched.

Na het eerste boek verwachtte ik een fast paced, page turner boek vol actie en avontuur. Helaas vond ik dit dus echt nogal tegenvallen. Ik heb mij door het boek moeten heen worstelen, ik vond het zo verschrikkelijk saai. Echt uhg.
Waarom was het saai? Er gebeurde zo weinig. De hoofdpersonen wandelden het grootste gedeelte van boek door dezelfde omgeving. En dan gebeurde er eindelijk wat! Ik zat dan vol verwachting te lezen denkend: NU KOMT HET!!! en dan nope. Niks. Het gaat dan gewoon weer sloom verder ik werd er niet goed van.

De poëtische schrijfstijl die ik in het vorige boek wel erg positief vond en erg goed gedaan. Was nu gewoon te veel. Echt te veel. In de schrijfwijze, de gedichten zelf. Zelfs de wolken waren soms poëtisch. Like seriously????

Er waren wel een paar leuke nieuwe karakters in het boek aanwezig wat het boek soms wat interessanter maakte.
Ook kwamen er met dit boek weer nieuwe vragen bij de vragen die ik al sinds het eerste boek had. Zijn er ook vragen die ik had beantwoord? Nee. Niet uit boek één en niet uit boek twee. Ik vond dit erg frustrerend.

Ook vond ik het erg leuk dat dit boek vanuit twee perspectieven is geschreven. Althans dat was mijn eerste gevoel. Ik vond het leuk om meer te lezen over Ky. Over zijn leven en zijn belevingen. Maar (ja sorry zelfs dit is niet goed haha), zijn ‘stem’ (de manier van schrijven terwijl een persoon praat, of er vanuit zijn perspectief wordt beschreven) was bijna identiek met die van Cassia en ik heb dan ook meerdere keren gehad dat ik dacht dat ik over Cassia aan het lezen was, maar het Ky was en andersom. En persoonlijk vind ik dit echt erg slecht van het boek. Ik vind dat als je besluit om van een boek vanuit 1 perspectief een vervolg te gaan schrijven vanuit twee perspectieven, je het goed moet doen. En ik vond het simpel weg heel slecht gedaan.

Ik ben verschrikkelijk teleurgesteld door dit boek. Met de belofte dat het derde boek wel weer beter zou zijn ben ik daar ook in begonnen. De recensie van dat boek kunnen jullie binnenkort verwachten.

1 hart0,5 hart

Wat vonden jullie van dit boek?

-X- Mirthe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s