Top 5 Wednesday | Favorite Underrated Books

Zoals jullie al weten hebben we bij Just One More Page als goal om beter te plannen, dit verloopt echter nog niet helemaal vlekkeloos. Vandaar deze iets wat late, maar toch hele toffe Top 5 Wednesday. Dit zijn onze favoriete onder gewaardeerde boeken!

5. The Screwtape Letters – C.S. Lewis

the screwtape letters.jpg
bron: bol.com

The Screwtape letters is een boek over twee demonen die de mensheid proberen te verleiden tot zondes. Het boek bevat theologische en filosofische thema’s waarbij de demonen symbool staan voor het kwaad. Dit maakt het boek van tijd tot tijd wel een beetje droog, gelukkig weet meester schrijver C.S. Lewis er hier en daar wat humor in te brengen. Een vriendin van mij vertelde me over dit boek en het gaat zeker bij mijn to-read lijst ( en ja ik moet het eeuwige leven hebben om alle boeken op deze lijst te kunnen lezen).

 

4. De Tranen van Tataneh- Evi F. Verhasselt

tranen-van-tataneh
bron: bol.com

De Tranen van Tataneh is een boek met te veel fantasy aspecten om op te noemen! Draken, elven, een trol, een zieneres en een pratende eekhoorn zijn allemaal van de partij en ik weet zeker dat ik zelfs in deze opsomming nog groepen ben vergeten. Het is een boek met meerdere verhaallijnen die aan het einde magisch samenkomen. Ook vond ik het idee van de wereldkamer waar nieuwe planeten worden geschapen echt geweldig! Een echte aanrader dus!

3.  I Am Number Four- Pittacus Lore

i-am-number-four
bron: bol.com

I Am Number Four is een van Mirthe’s favorieten. Het zijn namelijk originele alien boeken die goed op zijn gebouwd vanaf het begin. Ook kan je je goed inleven in het verhaal. Een recensie van dit boek kan je binnenkort verwachten!

 

2. The Girl Who Never Was & The Boy With the Widden Name – Skylar Dorset

Deze duologie is nog niet heel erg bekend in Nederland, en daar moet verandering in komen! Het is namelijk een hele originele serie bomvol humor en hilarische karakters. Verder heeft dit verhaal geen love triangle, wat natuurlijk heel fijn is! Ook deze boeken horen bij Mirthe’s favorieten 🙂

 

1. De Test- Joelle Charbonneau

de test.jpg
bron: bol.com

De test is underrated omdat het concept in feite heel erg lijkt op dat van Divergent. De opbouw is hetzelfde, maar vanwege onbekende redenen is Divergent toch populairder geworden. De test heeft volgens mijn vriendin een volwassenere inhoud en het is beter uitgeschreven, wat het interessant maakt om te lezen. Dit is ook een serie die ik zeker een keer ga lenen!

 

Wat zijn jouw favoriete onder gewaardeerde boeken? Laat het weten in de comments!

-X- Esther

 

Advertenties

Een gedachte over “Top 5 Wednesday | Favorite Underrated Books

  1. ‘I am number four’ vond ik zelf erg leuk om te lezen. Ik zou de rest van de serie ook gaan lezen als ik jou was! Echt een aanrader. ‘De test’ heb ik ook gelezen, maar ben ik (nog) niet verder in gegaan omdat ik het zo erg op The Hunger Games en, wat jij ook al zegt, Divergent vond lijken. Het schijnt dat de volgende boeken in de reeks dat minder hebben, maar ik had zelf niet echt behoefte om verder te lezen, eerlijk gezegd.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s