Recensie Hollow City | Ransom Riggs

hollow city.jpg
bron: bol.com

Titel: Hollow City (Nederlandse titel: Omhulde Stad)
Schrijver: Ransom Riggs
ISBN: 9781594747359
Aantal pagina’s: 428
Uitgeverij: Quirk | 2015
Bekijk op bol.com

Nadat ik De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine had gelezen was ik helemaal verkocht! Een recensie van het tweede boek Omhulde Stad was dus onvermijdelijk! Maar vond ik die ook net zo goed als het eerste boek van de serie?

Dit is het vervolg op ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’. Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten. Dit spannende avontuur is opnieuw rijk geïllustreerd met tientallen fascinerende oude foto’s.

Ik vond Hollow City misschien nog wel beter dan het eerste boek van de serie! In dit boek kom je namelijk meer te weten over de andere loops en ik vond het geweldig!

!!!!!!!!!!DEZE RECENSIE BEVAT SPOILERS VOOR HET EERSTE BOEK VAN MISS PEREGRINE’S PECULIAR CHILDREN!!!!!!!! (Maar dat is logisch)

In Hollow City gaan de kinderen op zoek naar iemand die mevrouw Peregrine weer terug kan laten veranderen in een mens (ze zit namelijk gevangen in haar vogel-vorm). Tijdens deze reis komen ze meerdere keren in gevaarlijke situaties en ontmoeten ze andere peculiars.

Een van de nieuwe personages die de kinderen ontmoeten is Caul. Ik ga niet te veel verklappen over dit personage voor degene die het boek nog willen lezen, maar in het interview achter in het boek zegt Ransom Riggs dit over het schrijven van de ontmoeting met het karakter: “I clapped my hands and cackled so loud it scared the cat out of the room.” En ja, het was ook heel duivels…… Well played Ransom, well played…..

Naast de nieuwe karakters hebben we natuurlijk ook de kinderen van mevrouw Peregrine die zich in dit boek echt verder ontwikkelen. Karakters waar we in het eerste boek niet heel veel over te weten kwamen, zoals Hugh en Horace, kwamen nu veel meer aan bod. Deze jongens zijn door de situatie allebei een stuk moediger geworden. Verder ontpopt Millard zich in dit boek echt als leraar en komen we ook meer te weten over het leven van Emma. Ik vind de character development in dit boek echt heel goed en ik hoop hiervan ook meer terug te zien in het derde boek Bibliotheek der Zielen.

Waar ik ook nog veel meer van terug wil zien zijn the Tales of the Peculiar (sorry voor de Engelse term). Dit is een boek met verhaaltjes over bijzondere wezens. Ik vond de rol van deze verhalen echt super gaaf! Oh mijn god! Ik kom er net achter dat je dat boek ook kan lezen!!!!! Yeeaaahhhh!!!! *Fangirling* 🙂

De spanning in dit boek is echt vele malen hoger dan in het eerste boek. De kinderen moeten zich blijven verplaatsen voor het kwaad dat ze op de voet volgt. De veiligheid van de groep ligt voor een groot deel in de handen van Jacob, de hoofdpersoon. Het verhaal zit vol met sub-plots en ze duiken van het ene gevaar in het andere. Aan actie is dus zeker geen gebrek!

Het einde van het boek is ook zo goed! Ik vond het einde veel beter dan die van het eerste boek! Het eerste boek eindigde met dat de kinderen in bootjes van het eiland vertrokken. Naar mijn mening voelde dit einde iets te afsluitend voor een debuut boek van een serie. Ik wilde nog steeds verder lezen na het eerste boek, maar dit gevoel was niet super dringend. Bij het tweede boek is het einde in dat opzichte heel anders. Dit boek laat je snakken naar meer, een van de redenen waarom ik het tweede boek zelfs beter vond dan de eerste!

Omhulde Stad is echt een aanrader! Het zit vol met spanning en actie, maar tegelijkertijd ontwikkelen de karakters zich ook. Ransom Riggs weet hier de perfecte balans tussen te vinden. Een meesterwerk dat je aandacht voor geen moment verliest! Ik kan niet wachten om met Bibliotheek der Zielen te beginnen!

1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart

-X- Esther

P.S. Kan jij net als ik niet genoeg krijgen van de wereld van de peculiars? Ransom Riggs heeft zijn eigen YouTube kanaal met bijzondere filmpjes! In dit filmpje gaat hij naar Europa om fragmenten op te nemen in verlaten huizen voor zijn booktrailer. Hij zegt hierin ook dat hij nog even in Amsterdam is geweest! Oh yeaahh!!! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s