Just one more story | December

De writing prompt van deze maand was: Schrijf het verhaal achter een kerstlied. Ben je benieuwd wat wij hierbij hebben bedacht? Ga er dan warmpjes voor zitten met een chocomelletje en lees dan snel verder…. christmas.jpg

Het kerstlied waarbij ik mijn verhaal ging schrijven, was al snel beslist. Shake up Christmas van Train is zeker weten mijn all-time favourite! Het zou kunnen dat ik ietsje enthousiast ben geworden tijdens het schrijven Enjoy!

Vandaag was weer een normale schooldag. Ik heb iedereens blikken succesvol vermeden en heb tijdens de lessen mijn schrift vol getekend met tekeningen. Tijdens de pauzes heb ik tegen de verwarming gestaan, die ik bijna helemaal voor mezelf had. Mensen houden over het algemeen een meter afstand van me, wat één zielige roddel wel niet voor elkaar kan krijgen. Ik zag Linda Bowers tevreden naar me kijken. God, ze moet me wel echt haten. Na nog een paar lessen met fluisterende mensen om me heen was de dag over en wilde ik zo snel mogelijk naar huis.

Maar toen ik mijn jas uit mijn kluisje wilde halen schoof er iets zwaars over de bodem van mijn kluisje. Voorzichtig trok ik mijn jas verder naar buiten tot ik de oorzaak van het geluid kon zien, het was een sneeuwbol. Ik fronste, dit was niet van mij? Ik inspecteerde het, het zou vast wel een flauwe grap zijn. Er stond een schattig huisje in de sneeuw met een arrenslee en rendieren ernaast, onschuldig dus. Toch keek ik voor de zekerheid onder het voetje van de bol, maar ik kon het haatbriefje wat ik had verwacht niet vinden. Na even overwegen deed ik de sneeuwbol in mijn schoudertas.

Thuis zette ik de sneeuwbol op mijn nachtkastje, maar ik was nog steeds op mijn hoede. Het zou vergif kunnen zijn! Ik rook er nog even aan, maar er was alleen de geur van plastic, niets bijzonders.

De dagen vlogen voorbij en alles leek normaal te zijn, tot kerstnacht. De lichtjes van het huisje gingen branden en ik keek op uit mijn boek. Het deurtje van het huisje ging open en er kwam een mannetje naar buiten. Hij had een groene broek aan met een rood shirt met een riem, het was een elf van de kerstman.

De elf zag mijn verbaasde blik, “Waar kijk je nou naar? nog nooit een elf gezien?” Zei hij verontwaardigd. “Wie ik?” vroeg ik, “Nee nog nooit.” “Wen er maar aan,” zei hij kortaf. Er viel een ongemakkelijke stilte. “Sorry, je bent niet mijn eerste klant vanavond, ik ben al moe en…”“Klant?” vroeg ik. “Zie mij als een verspreider van geluk. Ik heb vannacht al twee kinderen blij gemaakt, een meisje en een jongetje, echt schattig.” hij voerde een wortel aan een van de rendieren.“Maar ik ben geen klein meisje meer.” “Dat weet ik Jenna. Maar als je in kerst gelooft, komt dit helemaal goed.” Ik ging rechtop in mijn bed zitten. “Hoe bedoel je? Wat gaat er gebeuren?” Ik pakte de sneeuwbol van mijn nachtkastje zodat ik de elf van dichtbij kon zien. De elf viel op de grond, “Auw!” zei hij verontwaardigd en ik bood mijn excuses aan. “Eerst ga ik me ergens goed aan vasthouden, zoals deze lantaarnpaal.” zei hij en omhelsde de lantaarnpaal met heel zijn lijfje. “En dan schud jij de sneeuwbol en dan ontwaakt je geluk.” “Zo simpel?” De elf knikte en zette zich schrap.

Ik schudde de sneeuwbol en een paar sneeuwvlokjes vlogen omhoog. De elf liet de paal voorzichtig los, “Is er iets gebeurd?” vroeg hij. “Ik denk het niet.” antwoordde ik. “Je gelooft toch wel in de kerstman hè?” “Ik denk het.” “Anders nog even voor de duidelijkheid, ik ben een elf en ik help de kerstman, dat zou al genoeg moeten zijn om je te laten geloven.” Ik knikte. “Mag ik het nog een keer proberen?” “Vooruit dan maar, iets harder schudden deze keer.” zei hij en hield de lantaarnpaal weer stevig vast.

Weer schudde ik de sneeuwbol, alleen nu zo hard dat de er een hoos met vlokken over het dak van het huisje vlogen en de elf zich nog maar net vast kon houden. Er klonk een soort plof geluid, eerst dacht ik dat het de elf was die misschien tegen het huisje aan was geknald maar toen de sneeuw naar beneden kwam zag ik dat hij zich nog steeds vasthield aan de paal.

“Is er nu iets gebeurd?” Vroeg hij. “Ik hoorde een dof geluid.” Antwoorde ik. “Als ik jou was zou ik even een rondje om het huis gaan lopen.” Raadde de elf me aan. “Ik moet weer verder, vrolijk kerstfeest Jenna!” “Vrolijk kerstfeest!”

Ik stapte mijn sloffen in en holde de trap af. Ik wist onderweg nog net een jas aan te doen voordat ik in de vrieskou stond. Ik keek in de rondte maar ik zag alleen maar sneeuw. Toen hoorde ik iets ritselen tussen de blaadjes van de struik naast me. Er kreunde iemand. “Hallo?” Vroeg ik en ik zette voorzichtig een stap dichterbij, mijn voeten knarsend in de sneeuw.. “Jenna?” zei een bekende stem van tussen de bladeren en het duurde niet lang voordat hij zijn verwarde hoofd tussen de bladeren vandaan had gewrongen. “Brian? Wat…? Hoe…?” Stotterde ik en het voelde alsof ik in een sauna was, zoals ik me wel vaker voelde tijdens Spaans. “Ik heb geen idee.” zei hij en keek verdwaasd om zich heen.

“Kom,” zei ik en pakte zijn handen vast. Ik probeerde hem uit de struik te trekken, maar hij zat goed vast. “Ho! Ho! Ho! voorzichtig.” zei Brian. Ik besloot zijn bovenarmen vast te pakken. Ik telde af en probeerde hem op te tillen. Brian probeerde zijn benen los te wroeten en hij kwam eindelijk los. We vielen bijna naar achteren, wat resulteerde in een iets wat ongemakkelijke omhelzing. “Je bent wel sterk voor een meisje zeg!” zei hij en liet me los. Ik voelde me nu zo warm dat een omschrijving met het woord sauna een understatement zou zijn, maar ik zag dat Brian ook aan het blozen was.

We keken elkaar een tijdje aan, en ik zag Brian rillen. “Oh! sorry kom snel binnen!” Brian volgde me. ”Hou je van chocomel?” Vroeg ik toen we in de keuken waren. “Wie niet?” Zei hij lachend en ik ging aan de slag. Ik kon niet geloven dat hij in mij keuken stond! Ik probeerde nonchalant over mijn schouder te kijken, maar toen ik oogcontact maakte draaide ik snel weer om. “Sorry dat ik hier zomaar uit de lucht kom vallen.” zei hij lachend en ik kon ook de glimlach niet van mijn gezicht af krijgen.

We hebben de hele nacht gepraat en ik heb hem het hele verhaal over de sneeuwbol uitgelegd. “Dus ik maak jou gelukkig?” vroeg hij met een klein beetje ongeloof. “Tuurlijk maak je mij gelukkig, je bent gewoon…” Begon ik maar ik kon mijn zin niet afmaken. “Ik snap het, het is moeilijk uit te leggen.” Zei hij serieus, maar ik schoot in de lach door zijn slagroom snor.

Het was vroeg in de ochtend toen hij weer vertrok, ik had hem de jas van mijn broertje gegeven die net iets te klein voor hem was. We gaven elkaar een knuffel en zeiden elkaar gedag en hij liep het pad af. Maar aan het eind van het pad stopte hij en draaide zich om. Hij dacht nog even na maar kwam toen snel wandelend weer teruglopen. Hij sloeg zijn armen om me heen en kuste me en onze harten maakte een sprongetje. “Jij maakt mij ook gelukkig.” zei hij.

 

Vrolijk kerstfeest allemaal!!

-X- Esther

Advertenties

2 gedachtes over “Just one more story | December

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s