Terugblik op 2016 in boeken

2016 is bijna voorbij en dus weer een einde van een mooi lees jaar! Vandaag blikken wij terug op ons leesjaar met onze beste boeken, slechtste boeken en boeken waar we nog niet aan zijn toegekomen.

mirthes-boeken-2016

Slechtste boek wat ik heb gelezen in 2016

Mirthe: zelf twijfel ik een beetje. Ik vond namelijke 2 boeken echt heel vreselijk. Als eerste vond ik Crossed van Allie Condie verschrikkelijk, daar heb ik mij alleen maar doorheen geworsteld omdat een vriendin zei dat dele 3 dan wel weer leuk was… Het tweede boek wat ik vreselijk vond was Wink Poppy Midnight. Waarom? Mooie schrijfstijl maar het boek had 000000% inhoud waar ik mij super aan ergerde (recensie komt er nog aan van beide boeken no worries)

Esther: Ik denk dat het slechtste boek dat ik heb gelezen dit jaar Landline is. Ik had best wel hoge verwachtingen van het boek, omdat ik het verhaal wat op de achterkant beschreven werd best wel gaaf vond. Toch miste ik een soort spanning en heeft het heel lang geduurd voor ik het boek had uitgelezen.

Sterre: Oh. dit is moeilijk! Ik heb dit jaar bijna geen slechte boeken gelezen. Wat zeg ik? Ik heb helemaal geen slechte boeken gelezen! Ik was net al een stukje aan het typen over dat Lobsters en we keken allemaal op mijn meest tegengevallen boeken waren, toen ik een ander boek in mijn kast zag staan. Dit is niet helemaal eerlijk want ik heb dit boek vorig jaar al gelezen maar een tijdje geleden gaf ik het een kans voor een re-read. Ik heb het nu over het zo door anderen geliefde boek Eleanor en Park. Hoewel ik het begin en Park zelf erg leuk vind. Kan ik mij ontzettend storen aan Eleanor, echt om niet goed van te worden, en loopt het verhaal gewoon niet lekker naar mijn mening. Dit was de eerste keer al zo en na de re-read was het ook weer helemaal raak.

Eline: Deze is moeilijk! Ik heel weinig boeken gelezen dit jaar en de boeken die ik gelezen heb waren eigenlijk allemaal leuk. Als ik er echt eentje moet kiezen dan kies ik voor De Vertelsels van Baker de Bard van J.K. Rowling, maar dat is eigenlijk alleen omdat dat niet een boek is zoals andere boeken. Het is niet een verhaal, maar allemaal kleine verhaaltjes.

Boek waar ik helaas nog niet aan ben toegekomen dit jaar

Mirthe: he he he… tsja uhm. Heel veel *kijkt heeel onschuldig* het hele verhuizen naar Amerika helpt niet heel goed voor mij leesstapel thuis (want die is thuis en niet hier *huilt heel hard omdat ze haar boeken mist*) Maar denk als ik iets moet noemen: Glass Sword van Victoria Aveyard. Hier was ik in begonnen, maar heb hem niet op tijd kunnen uitlezen voor ik weg ging… Maar misschien is hij hier in een bibliotheek te vinden en kan ik hem in 2017 uitlezen!!!

Esther: Hahaha ja, bij mij is de helft van mijn boekenplank ongelezen, te veel om op te noemen dus! De boeken waar ik me het meest op verheug zijn: Me Before You  en Sherlock Holmes: The Complete Novels and Stories. Verder ben ik erachter gekomen dat een vriendin van mij de Firelight serie in het Engels heeft, dus die ga ik volgend jaar ook zeker nog even lenen! 🙂

Sterre: Helaas zijn dit er weer veel te veel dit jaar. Maar de boeken waarin ik heel snel ga beginnen begin 2017 zijn: Liefdes brieven aan de sterren, rode koningin, Fantastic beast and where to find them the original screenplay (dit boek kijkt me nu wel heel verleidelijk aan vanuit mijn boekenkast) en Duizend stukjes van jou.

Eline: Haha, een boek waar ik nog niet aan toegekomen ben? Ik heb een hele kast vol met boeken waar ik nog niet aan toegekomen ben.. Ik wil wel heel graag nog de rest van The Mortal Instruments lezen en The Infernal Devices. En ook wil ik heel graag m’n geïllustreerde Harry Potter boeken lezen.

Beste boek van het heeeeellleeeee jaar!!!!

Mirthe: Uhg ik weet het niet!! Ik heb echt meerdere parels van boeken gelezen!! Laat mij nou niet kiezen uit mijn kindjes *huilt in een hoekje en knuffelt al haar boeken ondertussen*. Ik heb echt heel lang moeten nadenken over deze vraag. Want in mijn top X boeken van dit jaar staan: De Nachtuilen, Lady Midnight, Court of Thornes and Roses, Throne of Glass, Firstlife en The Girl who never was. En ik denk dat ik voor Firstlife ga van Gena Showalter! Ik heb zo’n leesdip gehad na ik dit boek uit had. Ik heb serieus een uur gewoon gelegen op mijn bed om na te denken en verder niks. Daarna ben ik naar mijn beste vriendin gelopen en haar dit boek gegeven en gezegd: lees dit nu! Wat ze heel braaf heeft gedaan waarna ze mijn pijn voelde haha. Ik kijk zo enorm uit naar het vervolg van dit boek, echt niet normaal!

Esther: Oooeeh, dit wordt wel heel moeilijk! Ik zit namelijk te twijfelen tussen twee totaal verschillende boeken: Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children en Wij Leugenaars. Ik vond van beide boeken het verhaal echt goed en origineel! Bij Miss Peregrine’s sprak de schrijfstijl me net iets meer aan en ik vond de nieuwe wereld echt heel gaaf! Maar bij Wij Leugenaars was het einde echt mind blowing! Ik vind beide boeken echt heel gaaf, maar ik denk toch echt dat ik voor Wij Leugenaars moet kiezen. Dit boek heeft me veel meer geraakt. Echt een super mooi boek, dankjewel Sterre!

Sterre: DIT IS ZO LASTIG! Boeken zijn geweldig. Welk onderwerp ze ook hebben of hoe ze ook lopen ik vind ze allemaal geweldig. Dit maakt het voor mij bijna onmogelijk om te kiezen. Het eerste wat in mijn hoofd op kwam was Cursed Child. En ja, Cursed Child was geweldig maar het beste boek van 2016? Ook vond ik Hof van Doorns en rozen echt ge-wel-dig! Ik ben ontzettend blij dat ik op deze manier de schrijf style van Sarah J.Maas heb mogen ontdekken. Maar ook dit was niet mijn beste boek. Dus heb ik besloten om maar een top twee te maken. Op de tweede plaats staat absoluut en zonder aarzelen: Wij leugenaars. Dit is echt een van de beste boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen! Ik raad het echt aan iedereen aan. En dan de nummer 1. (tromgeroffel) 54 minuten van Marieke Nijkamp! 54 minuten verdient het echt om het beste boek van 2016 te zijn! Het is ontzettend spannend en trekt je helemaal gechoqueerd mee over de bladzijdes, op naar het geweldige einde. Een absolute topper!

Eline: Ik heb ‘m eigenlijk nog niet eens uit, maar het beste boek van dit jaar wordt Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Als ik een boek moet kiezen dat ik wel écht al uit heb, dan wordt het Wintermeisjes, heel zielig, maar zo mooi!

 

Wat was jullie favoriete boek van 2016?

-X- Het team van Just one more Page

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s