Top 5 Wednesday | favorite villains

There are no hero’s without villains. De meeste verhalen hebben er dus wel een slechterik. Naar mijn mening zijn de beste villains, mensen die een begrijpbare reden hebben om het slechte pad te bewandelen. Als ze daarnaast ook nog eens de hoofdpersoon dood willen hebben en wel erg dicht bij kunnen komen, ontstaat een tenen krommende spanning. Voeg hier dan ook nog trouwe handlangers en macht aan toe en de super villain is ready to go! Dus deze week in de Top 5 Wednesday, mijn favoriete slechteriken.

5. doctor Golan (Miss Peregrine’s home for peculiar children) !!!!!SPOILER ALERT!!!!

Ik ben nu vol op bezig met het lezen van deze serie en het is echt een aanrader! Wat ik zo eng vind aan Doctor Golan, is dat hij ongemerkt heel dicht bij Jacob kon komen als zijn psychiater. Het feit dat dit niet de enige rol was die hij speelde en dus ook de school buschauffeur, de vogelaar en de blinde buurman van Jacobs opa was, maakt het nog veel angstaanjagender. Golan had namelijk geen goede bedoelingen en wilde Jacob aan zijn hollowgast voeren, dit was hem nog bijna gelukt ook! Wat Golan zo’n goede slechterik maakt is dat zijn acties goed doordacht zijn en hij daardoor zo dicht bij kon komen.

4. President Snow (Hunger Games)

In het begin van het lezen van de serie leek president Snow echt op de meest bizarre psychopaat ooit, hoe kom je nu op het idee om kinderen tegen elkaar te laten vechten tot ze dood gaan? Doordat hij aan de macht was, kon hij doen wat hij wilde, wat hem zeer gevaarlijk maakte. Maar toen later in de boeken de reden steeds duidelijker werd waarom hij het allemaal deed, ontstond er meer diepgang in zijn karakter. De hongerspelen waren bedoeld om een tweede opstand te voorkomen. Hoewel dit een zeer sadistische en nare manier is om een opstand te voorkomen, is het een oplossing. Bij vormde zich de vraag: “Wat zou ik eigenlijk doen vanuit die positie?” En slechteriken die je deze vraag geven zijn het meest interessant, omdat ze soms meer op je lijken dan je lief is. (Nee, ik zal nooit kinderen elkaar laten afslachten, ik ben Snow gewoon beter gaan begrijpen)

3. Loki Laufeyson (Thor/ The Avengers)

Sommige mensen denken misschien dat hij een rebel without a cause is, maar Loki is een van de meest onbegrepen villains, of zoals Tom Hiddleston dat zei in een van zijn interviews: “The most misunderstood of all misunderstandings.” Loki heeft van kinds af aan in Thor’s schaduw gestaan. Thor was altijd het pronkstuk van de familie geweest en Loki wilde alleen maar zijn vader trots maken en geaccepteerd worden. Toen hij erachter kwam wie zijn echte vader was en dat hij koning had geweest als Asgard Jotunheim niet was binnen gevallen, wilde hij koning zijn van zijn eigen land en weg bij de mensen die altijd tegen hem hebben gelogen. Best begrijpelijk toch? Ja, Loki heeft veel mensen vermoord en niet altijd de goede dingen gedaan, maar het had een reden. En hij is natuurlijk ook gewoon super hot!

2. Moriarty (BBC Sherlock)

Bij Moriarty weet je nooit wat je moet verwachten. Is het een acteur of niet? Is hij nou dood of niet? Het lijkt alsof hij altijd twee stappen voor is, wat natuurlijk wel moet als je jezelf een criminal mastermind wilt noemen. Ook weet je niet hoeveel macht hij heeft, of hij eigenlijk wel macht heeft of dat er iemand boven hem staat. Het feit dat ik zo veel vragen heb over Moriarty maakt hem een van mijn favorieten. Bij Moriarty is het juist een voordeel dat je hem niet begrijpt, hierdoor blijft hij mysterieus en wordt de serie ontzettend spannend. Ook is zijn obsessie voor Sherlock echt super creepy. Ik kan niet wachten tot seizoen 4, dat start op 1 januari 2017!!!

1. Wilson Fisk (Daredevil)

Wat Daredevil een van mijn favoriete series maakt is dat het de nadruk legt op de dunne lijn tussen goed en kwaad. Je krijgt zo veel te weten over de achtergrond van Wilson Fisk dat je hem echt gaat begrijpen. Hij wilt net als Matt Murdock het beste voor hells kitchen en weet het publiek over te halen van zijn goede bedoelingen. Hoe kan je iemand tegenhouden die niet word gezien als slecht? Ook bij deze super villain weet je niet hoeveel macht hij heeft en hij lijkt wel niet te stoppen. Hij heeft ook serieuze anger-issues, en met zijn brute kracht is hij als een woedende beer als hij boos is. Het is niet iemand die je tegen moet komen in een donker steegje. Wilson Fisk is de perfecte mix tussen begrijpbaar- en onvoorspelbaarheid, wat hem bij mij op nummer 1 zet.

Zoals je ziet hecht ik veel waarde aan de begrijpbaarheid van slechteriken, wat vind jij het belangrijkste bij een slechterik? Laat het weten in de comments 😉

-X- Esther

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s