Just one more theme | Griekse mythologie

Al sinds ik jong ben ben ik erg geïnteresseerd in geschiedenis. Mijn favoriete boeken toen

1001004011359087.jpg
Bron: bol.com

waren over 2 kinderen die in een magische boomhut door de tijd reisden. Volgens mij gingen zij niet naar de Griekse oudheid maar mijn interesse in geschiedenis was toen wel gewekt. Vooral de middeleeuwen vond ik geweldig.

Ik lees nog steeds regelmatig boeken over Griekse mythologie, al vind ik sommige duidelijk beter dan andere… ondanks heb ik meerdere boeken gelezen met dit onderwerp die ik zo vreselijk vond dat ik maar gewoon heb besloten om voor een tijdje dit genre weg te leggen (ja zo erg vond ik die boeken). Ik ga in deze post alleen niet zeggen welke boeken dat waren, maar ik geef gewoon een lijstje van boeken in dit genre 🙂

 

IMG_2615
Foto by Eline @justonemorepage

Percy Jackson

Echte helden bestaan nog! Stel dat de goden van de Olympus nog bestonden in de 21ste eeuw… Stel dat ze nog steeds mensenkinderen krijgen, helden als Hercules… En stel dat jíj een van die kinderen bent… Griekse mythen en modern avontuur – de meest succesvolle jeugdboekenserie van dit moment. Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen. Riordan pakt de lezer beet vanaf de eerste pagina en weet een spectaculair avontuur neer te zetten vol Griekse goden, mythologische monsters en een echte held die nu al miljoenen lezers over de gehele wereld weet te boeien.

Natuurlijk beginnen we met de populairste boeken in dit genre:
De Percy Jackson boeken. 5 boeken over de halfgod Percy Jackson! Super geweldig en wat was ik teleurgesteld toen het voorbij was…

9200000002212611
Bron: bol.com

Maar niet getreurd want er kwam een 2de serie! Zelfde wereld, zelfde karakters zelfs maar nieuw plot en een uitgebreidere wereld! Oh en ook weer 5 boeken! Yes!

 

Oh en als je denkt dat Riordan toen klaar was met de Griekse mythologie, fout gedacht! Dit jaar kwam er weer een nieuw boek uit: De beproevingen van Apollo! *doet een vreugde dansje*

9200000057345546
Bron: bol.com

Hoe straf je een onsterfelijke? Door hem menselijk te maken.
Nadat hij zijn vader Zeus boos heeft gemaakt, wordt de god Apollo uit Olympus verbannen. Hij belandt als tiener in New York, zonder zijn goddelijke krachten. Daar moet de 4000 jaar oude godheid zien te overleven in de moderne wereld totdat hij een manier weet te vinden om weer in de gunst te komen bij Zeus. Maar Apollo heeft vele vijanden — goden, monsters en stervelingen die niets liever willen dan dat hij permanent wordt vernietigd. Apollo heeft vrienden nodig om te overleven in de sterfelijke wereld en, hopelijk, op een dag zijn goddelijke krachten terug te krijgen. Wie anders dan de halfgoden van Kamp Halfbloed zouden hem kunnen helpen bij die missie?

Oh en nog een leuk feitje. De Percy Jackson boeken waren de eerste boeken die ik ooit in het Engels las! En ja ik lees de serie nog steeds in het Engels. Waarom? Nou omdat toen ik begon met de PJ boeken te lezen ze nog niet vertaald waren en ik ze wel heel graag wou lezen 🙂 ondertussen zijn ze wel vertaald naar het Nederlands, maar ja die sprong van Engels naar het Nederlands maken (net als andersom) midden in een serie vind ik zelf vrij vervelend dus ik blijf bij het Engels met deze serie haha

9200000010164262
Bron: bol.com

De godinnen test

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt?

Leuke boekenserie voor tussendoor zou ik zeggen. Deze boeken hebben een nieuwe kijk op de Griekse mythologie, wat ik zelf vrij origineel vond. Maar soms ook een beetje te origineel en te veel afwijkend van de echte mythologie. Dat was iets wat ik jammer vond. Maar de boeken waren vrij vermakelijk.

10429067
Bron: goodreads.com

Medusa girls

Three teenage descendants of Medusa, the once-beautiful Gorgon maligned in myth, must reunite and embrace their fates.

Grace just moved to San Francisco and is excited to start over at a new school. The change is full of fresh possibilities, but it’s also a tiny bit scary. It gets scarier when a minotaur walks in the door. And even more shocking when a girl who looks just like her shows up to fight the monster.

Gretchen is tired of monsters pulling her out into the wee hours, but what can she do? Sending the minotaur back to his bleak home is just another notch on her combat belt. She never expected to run into this girl who could be her double, though.

Greer has her life pretty well put together, thank you very much. But that all tilts sideways when two girls who look eerily like her appear on her doorstep and claim they’re triplets, supernatural descendants of some hideous creature from Greek myth, destined to spend their lives hunting monsters. . . .

Deze boeken zijn zo ver ik weet niet vertaald. En ook niet echt my cup of tea… Normaal gesproken ben ik een doorzetter en lees ik alle boeken uit ook al zijn ze vreselijk. Deel 1 van deze serie vond ik echter helemaal niks en dus heb ik halverwege het boek hem weggelegd (sorry maar kon het echt niet aan). Maar ja ieder zijn ding toch?

The deep end of the sea

20565676
Bron: goodreads.com

What if all the legends you’ve learned were wrong?

Brutally attacked by one god and unfairly cursed by another she faithfully served, Medusa has spent the last two thousand years living out her punishment on an enchanted isle in the Aegean Sea. A far cry from the monster legends depict, she’s spent her time educating herself, gardening, and desperately trying to frighten away adventure seekers who occasionally end up, much to her dismay, as statues when they manage to catch her off guard. As time marches on without her, Medusa wishes for nothing more than to be given a second chance at a life stolen away at far too young an age.

But then comes a day when Hermes, one of the few friends she still has and the only deity she trusts, petitions the rest of the gods and goddesses to reverse the curse. Thus begins a journey toward healing and redemption, of reclaiming a life after tragedy, and of just how powerful friendship and love can be—because sometimes, you have to sink in the deep end of the sea before you can rise back up again.

Hello gorgeous cover! En nee, ook niet vertaald… Ja sorry soms ben ik een heel simpel persoon die nou eenmaal van mooie covers houdt. Plus ik houd van boeken vanuit het oogpunt van een ‘slechterik’. Medusa wordt in 9/10 boeken als slechterik afgeschilderd dus yeah nieuwe invalshoek!

11250317
Bron: goodreads.com

The song of Achilles

Greece in the age of heroes. Patroclus, an awkward young prince, has been exiled to the court of King Peleus and his perfect son Achilles. Despite their difference, Achilles befriends the shamed prince, and as they grow into young men skilled in the arts of war and medicine, their bond blossoms into something deeper – despite the displeasure of Achilles’ mother Thetis, a cruel sea goddess.

But when word comes that Helen of Sparta has been kidnapped, Achilles must go to war in distant Troy and fulfill his destiny. Torn between love and fear for his friend, Patroclus goes with him, little knowing that the years that follow will test everything they hold dear.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je achillespees je achillespees heet? Ik kwam hier achter toen ik ooit lang geleden de film Troy keek. Met Brad Pitt als Achilles. Dit boek moet ik nog lezen dus ik ben bang dat ik niet kan vertellen of het boek dit ook meedeelt, maar anders kan je altijd die film kijken! Dit boek wordt bejubeld door veel lezers die veel mythologie boeken lezen. En weet je wie er nog meer fan is? Rick Riordan! Ja de schrijver van de Percy Jackson boeken!! Plus als je een keer iets Grieks wil zonder al die goden/half-goden/monsters problemen. En meer wil lezen over de helden van de Griekse oudheid: dan is dit een goed boek hiervoor!

Dus ja dit is mijn lijstje voor deze keer, misschien dat ik over enige tijd weer wat boeken aan het lijstje kan toevoegen. Als ik eenmaal over die shock van die slechte boeken heen ben gekomen (3 maal raden met welk boek ik dan begin te lezen uit dit lijstje 😉 )
Welk boek mis ik volgens jullie in dit lijstje?

-X- Mirthe

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s