NaNoWriMo

Veel van jullie zouden er al een keer van gehoord hebben november is de National Novel Writing Month. Het doel hiervan is om 50,000 woorden in 30 dagen te schrijven (1666 woorden per dag), best heftig dus! Heb jij er ook altijd van gedroomd om je eigen boek te schrijven? Dan is dit je kans! Lees snel verder voor meer informatie over NaNoWriMo en mijn boek.

nanowrimo
Bron: nanowrimo.org

Zelf had ik al wel eens wat gehoord over NaNoWriMo, maar ik had er geen idee van dat het zo groot was! NaNoWriMo is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt gecoördineerd door een non-profit organisatie. Je kan gratis een account aanmaken op de website als je mee wilt doen. Op de website kan je jouw woorden aantal bijhouden en meepraten op forums. Dit is dus super handig als je last heb van writers-block! Als je een account hebt aangemaakt kan je ook allemaal pep-talks lezen van ervaren schrijvers, zoals John Green, Rainbow Rowell en Veronica Roth. Ook worden er over de hele wereld evenementen georganiseerd zoals write-in’s. Dit is een moment dat iedereen bij elkaar gaat zitten en gaat schrijven en kletsen. Zie jij dit wel zitten? Aanmelden kan nog steeds! Ga dus snel naar http://nanowrimo.org ! (Ik heb me ook vandaag pas aangemeld, oeps!)

Ik (Esther) heb eigenlijk wel een beetje vals gespeeld, ik was al lang voor november begonnen met het schrijven van mijn boek. Ik begon deze maand met al een ruime 40.000 woorden op de teller. Ik was vorig jaar op 16 maart (mijn verjaardag) begonnen met het schrijven, mijn doel was om binnen een jaar klaar te zijn met mijn boek zodat ik een jaar later als cadeau voor mezelf mijn boek af zou hebben. Maar de plannen zijn veranderd, mijn doel is nu om mijn first draft eind november al klaar te hebben! Ik moet dus 500 woorden per dag schrijven om mijn doel te bereiken, in plaats van de 200 die ik gewend ben, maar dit gaat me zeker lukken!

Ik schrijf mijn boek in het Engels,  omdat dat voor mij gewoon beter voelde. Bij NaNoWriMo is schrijven in het Engels niet verplicht en je boek mag onder elk genre vallen. Mijn boek valt onder Young Adult en Science fiction. Dit is de synopsis van mijn boek, maar er kunnen natuurlijk nog dingen aan veranderen.

In the future a lot of things have changed, everyone has implanted chips and technology is all that people rely on. But things start to turn dark when the government wants to get rid of all the unreliable and unexplainable. Not everyone agrees on this, but protesting is not an option. Due to the advanced weaponery the people are no game against the army.

Nova is a dreamer and loves books. Her eyes can look further than the words on the page. With the right help she finds out that she could be the greatest threat of all for the government. Can books make the difference between democracy and devastation?

Ik heb nog echt geen idee voor de titel van mijn boek, iemand met suggesties?

Mirthe en Sterre doen ook mee met NaNoWriMo, maar over hun ervaringen horen jullie later meer 🙂

-X- Esther

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s