Top 5 Wednesday | Inaccurate Book Covers

Deze week weer een leuke T5W over boek covers! Want wees nou eerlijk, stiekem vinden we het erg belangrijk hoe de cover eruitziet! Toen ik de T5W van deze week las moest ik eerst een paar minuten goed nadenken. Inaccurat? Wat zullen ze daar nou weer mee bedoelen? Dus voor mezelf, en alle anderen waarbij geen belletje rinkelt bij het lezen van dit woord, even een korte uitleg:

Covers van boeken die gewoon totaal niet bij het boek passen, een covermodel dat in de verste verte niet op de characters in het boek lijken of een hele teleurstellende cover, terwijl het boek juist fantastisch is!

Ik ben nummer vier De Hongerspelen Soulmates - het verhaal van SkyHet onmogelijke leven Het gouden ei

5. De Hongerspelen – Suzanne Collins

Waarschijnlijk zul je nu denken: maar Sterre, dit is toch een hartstikke mooie omslag en het meisje lijkt toch veel op Katniss? En je hebt ook helemaal gelijk. Hoewel het niet mijn favoriete omslag is, vind ik hem absoluut ook niet lelijk. Het gaat hier dan ook  niet om deze specifieke omslag. Het is gewoon zo dat het meisje van de cover in elk deel van de serie andere kleur ogen heeft. En daar kan ik niet zo goed tegen.

4. Het onmogelijke leven –  Kate Scelsa

Hier is het ook heel simpel. De cover is gewoon veel te kinderlijk en meisjesachtig! Zo is het boek helemaal niet maar je krijgt nu wel die indruk

3. Het verhaal van sky – Joss Stirling

Er staat een jongen op de voorkant. Dan zul je misschien niet snappen wat daar nou eigenlijk mis mee is. Van de soulmates serie zijn (in die cover versie) drie delen uit. Met gelijkmatige covers. Alleen twee daarvan zijn meisjes en eentje is ineens een jongen. Misschien dat er een logica achter zit, als dat zo is vertel het me alsjeblieft, maar ik snap het gewoon niet.

2. Het gouden ei – Tim Krabbé

Zoals jullie misschien wel weten is dit een van mijn lievelingsboeken. Echt een ongelooflijk mooi en interessant verhaal. Een heel dun boekje, maar met heel veel inhoud. En wat voor een inhoud. En al zijn hier verschillende covers van. Naar mijn mening zijn ze allemaal niet goed genoeg voor dit boek

1. I am number four – Pittacus Lore

Zo’n geweldig boek! Prachtige inhoud! En dan heb je zo’n cover. Natuurlijk is slecht commentaar geven heel erg makkelijk. Maar jongens, wat doen jullie de arme lezers aan. En dan valt deel 1 nog mee. Het wordt erger en erger en ook de lengtes van de afbeeldingen op de zijkant gaan per deel verschillen. Wat er echt heel lelijk uitziet in je boekenkast kan ik je vertellen.

-X- Sterre

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s