Adventures of a Dutch bookworm in the USA: double edition!

Vandaag hebben wij bij Just one more page super leuk nieuws. Twee weken terug is er namelijk iets bijzonders gebeurt. Mirthe en Esther hadden namelijk met elkaar afgesproken, IN BOSTON! Esther deed namelijk met school mee aan een uitwisseling met Boston en zo konden zij dus na een maand elkaar niet te hebben gezien weer met elkaar afspreken. Wil je meer weten over onze ontmoeting en Esther haar bookstore ervaringen in Boston, lees dan snel verder!

IMG-20160923-WA0000.jpg

We hadden met elkaar afgesproken bij Quincy market, een hal waar je super lekker kan eten. We hebben dus ook samen een lobsterrol gedeeld, niet echt goedkoop, maar zeker de moeite waard! Voor mij (Esther) was het al mijn laatste dag in Boston, dus we hebben vooral veel bij gekletst! Maar dit zou natuurlijk geen just one more page post zijn zonder iets over boeken, so let’s talk about books baby!

Ik heb tijdens mijn week in Boston veel dingen bezocht zoals: Harvard museum of natural history, science museum, Boston museum of science, Boston university en…. HARVARD!!!!!

Verder heb ik ook nog whale watching gedaan, wat echt super gaaf was en ben ik ook nog naar mixfest geweest, een gratis muziek festival waar One Republic bij kwam optreden! Kortom, echt een top week!

In de kleine gaatjes die er over waren in dit drukke schema heb ik ook nog wat boekwinkels kunnen bezoeken en heb ik de meest indrukwekkende bibliotheek ooit gezien. Hier mijn top drie:

3. Brattle bookshop

Zo’n speciale boekenwinkel mag je natuurlijk niet missen als je in Boston bent. Het is een van America’s oudste en grootste antieke boekenwinkels. Wat deze boekenwinkel extra speciaal maakt is dat een deel van de boeken buiten staan. De boeken zijn ook best goedkoop. Dit is zeker een boekenwinkel waar mijn hart sneller van gaat kloppen! Het is te vinden op 9 West st, Boston MA

brattle-bookshop-boston2-300x192.jpg

2. The Coop bookstore Harvard Square

The Coop bookstore in Harvard Square is echt geweldig! Er waren zo veel boeken die ik nog wilde lezen! Het was heel moeilijk om mezelf in te houden. Mijn host vroeg ook aan mij: “This must be your heaven right?” “Yes” zei ik. “But it’s just the Harvard bookstore.” “Just the Harvard bookstore.” Herhaalde ik en articuleerde elke lettergreep. De boeken waren hier jammer genoeg wel wat duurder, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken!

1. Harry Elkins Widener Memorial Library

Dit is echt de coolste bibliotheek waar ik ooit over heb gehoord en net als alle andere gebouwen in Harvard heeft het een geweldige geschiedenis!  Deze bibliotheek is gebouwd ter nagedachtenis van de boekenverzamelaar en in de in Harvard afgestudeerde Harry Elkins Widener die stierf bij het zinken van de Titanic. Deze bibliotheek heeft 92 km aan boekenplanken met daarop wel 3.5 miljoen boeken, en mijn moeder zegt dat ik moet stoppen met boeken kopen! Tijdens onze rondleiding door Harvard werd ons ook verteld dat er onder de bibliotheek nog vier kelders zijn bijgemaakt omdat er niets mocht veranderen aan het aanzicht van de bibliotheek en er toch steeds meer boeken bij waren gekomen. De Harvard studente die de tour aan ons gaf vertelde dat ze wel eens in de kelder is geweest, maar dat ze dat best eng vond. De lichten in de kelder gaan namelijk aan door middel van sensoren, dus als je een stap zet gaat de lamp voor je aan en de lamp achter je uit, best creepy dus! Wat wel een groot nadeel is aan deze bibliotheek is dat je er niet naar binnen mag zonder een Harvard-ID. Echt hartverscheurend!

hahvahd.jpg

-X- Esther

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s