Recensie Hof van doorns en rozen | Sarah J. Maas

Hof van doorns en rozen 1 - Hof van doorns en rozen
bron: Bol.com

Titel: Hof van doorns en rozen
Schrijver: Sarah J. Maas
ISBN: 9789000348275
Aantal pagina’s: 424
Uitgeverij:  Van Goor | 2016

Hof van doorns en rozen is nog niet eens een jaar uit in Nederland en nu al een hele grote hype! Dit was het eerste boek wat ik las van Sarah J. Maas. Het is zo’n lovende auteur dat ik ontzettend benieuwd was naar haar schrijfstijl! Tip: tot en met 31 oktober is dit boek nog maar een tientje!

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Aller eerst moet ik echt even kwijt dat Sarah J. Maas echt een hele hele hele goede schrijfster is. Ik had wel verwacht dat ze goed zou zijn, maar zó goed had ik niet aan zien komen.

Feyre is echt een power woman! Ze is stoer, aardig en beschermend. Feyre is een ontzettend goed uitgewerkt character! Dit boek is best een beetje dik maar je krijgt gewoon geen genoeg van haar! Absoluut geen vervelend verwent YA boek hoofdpersoon dus. Maar niet alleen Feyre maar ook echt alle andere personages zijn heel goed uitgewerkt! Ze hebben allemaal hun eigen rol in het verhaal.

Ik wil natuurlijk geen spoilers geven over de inhoud maar het verhaal zelf is ook gewoon heel erg goed! Er gebeurd eigenlijk super veel maar toch weet ze het zo te schrijven dat er niet te veel gebeurd en dat je in de war raakt. Ik heb het idee dat ze een verhaallijn voor een hele trilogie gewoon in een boek heeft gestopt!

Ik ben echt super enthousiast over dit hele boek! Ik vraag me heel erg af wat er nu verder gaat gebeuren met Feyre en alle andere personages en kan echt niet wachten om in het onlangs uitgekomen deel twee te beginnen!

Echt alle aspecten zitten in dit boek en dat maakt het zo kei-goed!

Ik zeg: ren nu meteen naar de winkel en haal dit boek voor een tientje! Het is zo prachtig van binnen en buiten dat je het echt in je boekenkast moet hebben staan!

1 hart1 hart1 hart1 hart0,5 hart

-X- Sterre

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s