Just one more theme | Draken

Ik ben een enorme fan van draken. Echte gemene geweldadige draken, drakenruiters, knuffelige draken het maakt mij niet uit ik houd van ze allemaal! Ik houd van getekende draken, draken films en series (ben een huge fan van Hoe tem je een draak (films en serie)) en bovenal draken boeken. Hier komt een lijstje met de beste draken boeken die ik ken!

9200000002313212
Bron: bol.com

Doornroosje

Wanneer prinses Doornroosje geboren wordt, spreekt de kwade heks Malafide een vloek uit over haar. Op haar zestiende verjaardag valt ze samen met het hele kasteel in een diepe slaap. Ontdek hoe de goede feeën de dappere prins Filip helpen om de heks te verslaan en zijn prinses weer wakker te kussen…

Het sprookje waarmee het allemaal begonnen is! In dit sprookje hoorde ik over mijn eerste draak ooit. Oke fair enough ik vond haar dood en dood eng als een klein meisje, maar nu niet meer! Dus wil je rustig het draken genre inkomen dan is dit misschien een goed verhaal om mee te starten 😉

IMG_2619
foto @justonemorpage Eline

Eragon

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter…

Ik denk dat ik deze boeken serie toch wel de allerbeste draken boeken serie tot nu toe vind! Ik heb eigenlijk niks aan te merken op deze serie en lees ze minimaal 1x per jaar. En na een keer of 5 nog steeds met heel veel plezier.

talon staant
foto @justonemorepage Mirthe

Talon Saga

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen… ‘Een spannend fantasyverhaal over een opstandige, nieuwsgierige jonge drakin die op zoek is naar haar identiteit en de waarden en normen waar ze voor wil staan. Een echte pageturner vol actie, geheimen en romantiek.’ – NBD Biblion

Ooit in de Efteling geweest? Ze hebben daar een achtbaan die Joris en de Draak heet. Vernoemd naar de beroemde ‘draken’ doder uit de middeleeuwen St. Joris. Ik weet niet of hij ooit echt draken heeft gedood (waarschijnlijk niet 😦 ) en wat hij dan wel heeft gedood om die titel te kunnen verdienen haha. Maar ik vond het heel grappig dat de drakenjager orde in de Talon saga St. Joris heet. Zo dat was weer het weetje van de dag, maar lees de boeken! Echt doen hoor! Echte draken, vorm veranderende draken, vliegende draken, vechtende draken, oh en surfende draken. Surfende draken? Ja, surfende draken. Misschien denk je nu huh wat? Ik kan maar 1 ding zeggen: lezen die hap!

9200000008918727Firelight

In deze aangrijpende fantasy lees je het verhaal van Jacinda; een meisje dat zich kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de ‘normale mensen’, totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort.

Ik vond deze boeken serie erg fijn lezen. Het zijn niet al te dikke boeken en leest vlot weg. Plus er zijn draken overal!! Oh en drakenjagers die niet zo leuk zijn, want ze doden draken… Maar de boeken zijn geweldig!

 

 

666877183Harry Potter en de Vuurbeker

Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal!

Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden, waarbij ook leerlingen van buitenlandse toverscholen vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren.

Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter…

Harry Potter op zichzelf is al helemaal geweldig, laat staan Harry Potter met draken erin!!! Need I say more?

het-lied-van-ijs-en-vuur-1-het-spel-der-tronen-george-r-r-martin-boek-cover-9789024556434
Bron: bol.com

Het lied van IJs en Vuur | Game of Thrones serie

In het eerste boek van de epische serie Game of Thrones staan de families Stark en Lannister lijnrecht tegenover elkaar. De strijd om de IJzeren Troon barst los. Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn.

Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke Game of Thrones.

Geweldige serie en geweldige boeken. De boeken zijn soms wel een beetje lastig in te komen, maar gewoon blijven denken aan al die geweldige draken en dan kom je er vanzelf in 😉

5907
Bron: goodreads.com

De Hobbit

Op een dag komen er zomaar dertien dwergen op bezoek bij meneer Bilbo Balings, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf. Ze komen een feestje vieren in zíjn hobbithol; een afscheidsfeestje welteverstaan. De volgende dag gaat de groep op reis om in het oude Moria een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Zo wordt Bilbo de meest wereldwijze hobbit ooit.

De Hobbit is het boek voor de Lord of the Rings serie en in feite een inleiding voor die meest geweldige serie aller tijden (ben 2 beetjes fan van LotR haha) dus een echte must read. Soms is het echter een beetje saai maar geloof mij LotR is beter dus gewoon blijven lezen! Oh en Smaug is echt super! De films zijn trouwens ook echt hele grote aanraders!

19549841
Bron: goodreads.com

Seraphina

Four decades of peace have done little to ease the mistrust between humans and dragons in the kingdom of Goredd. Folding themselves into human shape, dragons attend court as ambassadors, and lend their rational, mathematical minds to universities as scholars and teachers. As the treaty’s anniversary draws near, however, tensions are high.

Seraphina Dombegh has reason to fear both sides. An unusually gifted musician, she joins the court just as a member of the royal family is murdered—in suspiciously draconian fashion. Seraphina is drawn into the investigation, partnering with the captain of the Queen’s Guard, the dangerously perceptive Prince Lucian Kiggs. While they begin to uncover hints of a sinister plot to destroy the peace, Seraphina struggles to protect her own secret, the secret behind her musical gift, one so terrible that its discovery could mean her very life.

Dit boek is helaas niet vertaald naar het Nederlands. Maar wie weet komt dat ooit nog! Het is in ieder geval een super boek dus als je ook engelstalig leest zou ik zeggen: dit is het volgende boek wat je MOET lezen!!!!

En nu wil ik weten van jullie, hoe groot is jullie liefde voor draken? En wat is jullie favoriete draken boek?

-X- Mirthe

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Just one more theme | Draken

  1. Ciraccon

    Grappig dit. Ik werd vanmorgen wakker na een zeer gedetailleerde en uitgebreidde droom over allerlei soorten draken en ik BAAL als een megastekker dat ik 99% van de droom alweer kwijt ben. Er zitten nu alleen nog indrukken waar ik me wanhopig aan vast klamp in de hoop dat er misschien een plot uit komt rollen.
    Ja, ik vind het ook heerlijk om over te lezen of te zien. Firelight heb ik pasgeleden uitgelezen en bij How to tame your dragen ben ik heel blij (voor de verandering) dat ze het boek niet zo nauw hebben gevolgd.
    Ik weet niet of je ook wel eens een kinderboek leest, maar de schrijfster van de Inkheart trilogie (Cornelia Funke) heeft ook een erg leuk boek: Thomas en de laatste draken

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s