Dubbele Recensie Harry Potter and the Cursed Child, Jack Thorne

Voor de mensen die de afgelopen maand onder een steen hebben geleefd zal deze recensie een grote verassing zijn, maar dat zou dan wel een hele dikke steen moeten zijn geweest! Waarschijnlijk heb je al veel over het nieuwe Harry Potter boek gehoord. Natuurlijk mochten wij als grote Harry Potter fans bij justonemorepage niet achterblijven. Hier dus voor de tweede keer een dubbele recensie van Esther en Sterre.

9200000055818107
Bron: goodreads.com

Titel: Harry Potter and the Cursed Child
Schrijver: Jack Thorne
ISBN:9870751565355
Aantal pagina’s: 343
Uitgeverij: Little, Brown | 2016

The eighth story.

nineteen years later…

It was always difficult being harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

 

 

Esther:

Ik was zo blij dat ik hoorde dat er nog een Harry Potter boek kwam! Ik kon het bijna niet geloven! (Nee, echt serieus! Ik dacht dat het een gemene grap was en iemand potterheads in de maling wilde nemen) Toen ik het dubbel had gecheckt kon mijn dag niet meer stuk!

Het is zo’n gaaf boek! Ik dacht eerst dat ik het heel rot zou vinden om een script te lezen, maar dat viel eigenlijk best mee en je raakt er op zich snel aan gewend. Er waren zeker momenten waar ik me totaal verbaasde!Wat ik ook heel leuk vind aan dit boek is dat er een time turner in voor komt! Deze kwam natuurlijk ook al voor in the Prisoner of Azkaban, maar wat ik zo goed vind aan dit boek is dat de gevaren van een time turner nu heel duidelijk worden.

Iets wat ik hier en daar iets minder vond waren de karakters (met name Dumbledore). Je kon soms merken dat het niet is geschreven door J. K. Rowling. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar het voelde alsof de schrijver de karakters niet van top tot teen kende. Ik denk dat sommige zinnen anders geschreven zouden zijn door J. K. Rowling, die waarschijnlijk zelfs de kleur van elk personage’s onderbroek haarfijn zou kunnen beschrijven, als je begrijpt wat ik bedoel :).

Ondanks het feit dat het niet geschreven is door J. K. Rowling, vind ik dit boek zeker een aanrader. Een must-read voor alle Harry Potter fans!

1 hart1 hart1 hart1 hart0,5 hart

-x- Esther

Sterre:

Dit is misschien wel de moeilijkste recensie die ik ooit ga schrijven. Want jeetje wat een boek. Harry Potter and the Cursed Child. Een erg langverwacht boek onder onze Harry Potter fans.
Een boek wat ik heel graag wilde lezen maar wat ik absoluut niet uit wilde hebben. Ik begon niet, zoals velen, meteen met lezen en las hem niet in ene uit. Op dit stukje fantasie hebben we zo lang gewacht, dat ga ik niet in ene uit lezen. Samen met mijn zus en haar vriendinnen heb ik eerst 30 en toen 40 bladzijdes per dag gelezen. Ik heb dus ongeveer een week over het boek gedaan en was achteraf erg blij daarmee.
Maar nu over de inhoud van het boek. Het is natuurlijk in scriptvorm geschreven. En eerlijk gezegd stoorde mij dat helemaal niet en wende ik daar zo aan. Waar ik niet zo snel aan kon wennen was de tijds verloop. Na de eerste 30 bladzijdes was ik al 3 jaar verder. Achteraf snap ik dat dat nodig geweest is voor het verhaal, maar alsnog is het heel erg zonde. Wat zal er allemaal gebeurd zijn in al die verloren jaren? Ik had heel graag meer details van het verhaal willen weten en ook heel graag meer over de bijpersonen. En dan voornamelijk op Zweinstein zelf. Over hoe het er aan toegaat tegenwoordig en over Marcel als professor Lubbermans. De personages vond ik heel erg trouw aan de personages uit de voormalige serie. Vooral Ron was echt precies een volwassen Ron naar mijn smaak. Maar ook Harry, Hermelien, Ginny en Draco deden lof aan hun rol.
Ik vond de schrijfstijl prima, maar niet J.K.Rowling achtig. Het is zo zonde dat je heel goed kunt merken dat ze het niet alleen heeft geschreven.  Ook de fandom grappen die in het boek verscholen zitten zijn gewoon niet oké!
Ik vond het verhaal erg apart. De eerste helft van het boek wist ik nou niet precies waar het heen ging of wat ik er nou van vond. Maar de tweede helft was heel veel teleurstelling weg en werd het weer een heel stuk goed gemaakt!

Al was het misschien te erg een tussen verhaal ik heb er heel erg van genoten en wilde het absoluut niet missen!

1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart

-x- Sterre

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s