Top 5 Wednesday | Favorite first sentences

Deze week is er weer een erg interessante T5W! Sinds ik zelf schrijf denk ik wel iets vaker na over de eerste zin van een boek. zo’n eerste zin doet natuurlijk heel veel bij de lezer zelf. Een goede eerste zin is erg belangrijk en dus dook ik mijn boekenkast in deze week opzoek naar de beste eerste zin!

Als je mij vindt Voor jou De belevenissen van een muurbloem

Harry Potter en de steen der wijzen  De selectie - deel 1 Selection-serie

5. De Selectie – Kiera Cass

Mijn moeder was in haar nopjes toen de brief op de deurmat viel en dacht meteen dat onze problemen voorgoed tot het verleden behoorde.

Ik weet niet wat, maar ik heb iets met deze zin. Zodra iemand de eerste woorden van deze zin zou opzeggen, zou ik meteen roepen dat het uit de selectie komt. Toen ik de T5W zag van deze week was deze zin ook de eerste die in mij opkwam.

4. Als je mij vindt – Emily Murdoch

Mama zegt dat het er niks toe doet of je arm of rijk bent, of dat je moeder zich kapot moet werken voor jouw boterham, want de aarde is vrijgevig met het mooiste wat ze heeft.

Dit is niet een hele speciale zin. Of een hele belangrijke zin voor het boek. Des al niet te min vindt ik dit een van de prachtigste eerste zinnen! Jammer genoeg staan er in dit boek niet heel veel van dit soort zinnen.

3. Voor jou – Jojo Moyes

Het is 158 stappen van de bushalte naar huis, maar als je geen haast hebt kun je het tot 180 rekken.

Het leuke aan deze zin is dat het typisch Lou, de hoofdpersoon, is. Het is een grappige eerste zin en dat past ook wel bij dit ontzettend grappige boek.

2 De belevenissen van een muurbloem – Stephen Chbosky

Lieve vriend, ik schrijf naar jou omdat zij zei dat jij luistert en dingen begrijpt en niet geprobeerd had om op dat feestje met die ene persoon naar bed te gaan ook al had je wel de mogelijkheid.

Deze zin zit vol met humor en is ook erg typerend voor de schrijfstyle van Charlie. Deze eerste zin is een mooie weerspiegeling van het boek. Humor en en tienerdrama. Ook ben ik dol op een lekker lange eerste zin zoals hier.

1. Harry Potter en de steen der wijzen – J.K.Rowling

In Ligusterlaan, op nummer 4, woonden meneer en mevrouw Duffeling. Ze waren er trots op dat ze doodnormaal waren en als er ooit mensen waren geweest van wie je zou denken dat ze nooit bij iets vreemds of geheimzinnigs betrokken zouden raken waren zij het wel, want voor dat soort onzin hadden ze geen tijd.

Dit is natuurlijk een beetje vals spelen. Dit zijn namelijk de eerste twee zinnen. Maar wel de twee zinnen waarmee de geweldige magische wereld van Harry Potter begint.

-X- Sterre

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s