Just one more story | Augustus

Lieve lezers! We hebben sinds vandaag een super leuk nieuw item op het blog:

JUST ONE MORE STORY

Nu denken jullie natuurlijk allemaal: hè wat is dat dan? Nou Just one more story is een idee dat wij hadden om onze liefde voor het schrijven van verhalen in het blog te verwerken.
Elke maand wordt er een writing prompt gekozen. Voor wie het begrip prompt niet kent: een prompt is een kort zin/beschrijving/foto/opdracht waar je een verhaal bij schrijft. Er is enorm veel mogelijk wat dit nou zo enorm leuk maakt!

Hoe werkt dit bij ons? Nou elke maand kan je op de 3de maandag een verhaal (of meer) verwachten die bij een prompt hoort! Die week erna komt een post online met de prompt voor volgende maand, zodat jullie als jullie willen ook een verhaal kunnen schrijven op dat prompt! En dat zouden wij natuurlijk super vinden om te lezen!

Nou hier komen dan de verhalen van de maand augustus! Met als prompt:

schrijf over de draak die de prinses redde van de ridder.

Ik hoor een vrouw schreeuwen. Niet zo’n kreetje van ‘oeps mijn hak brak af’, nee een echte ‘ik heb hulp nodig’ schreeuw. Ik loop snel door het steegje achter de club en kom op de parkeerplaats uit. Daar! In de hoek van de parkeerplaats zie ik twee figuren tegen de muur aan staan. Eén van hun probeert zich met geweld los te vechten. Ik loop snel die kant op en herken de twee figuren al snel.
‘’Hé Ridder laat de dame is los’’ roep ik hem toe als ik dichterbij kom. Jack de Ridder, die ook als beveiliger bij de club werkt kijkt om met een stomme grijns op zijn gezicht. ‘’En waarom zou ik dan doen Johny boy? Ik ben in tegenstelling tot veel anderen niet bang voor jou.’’ Hij heeft ondertussen het meisje wel los gelaten ‘’alles goed Prinses?’’ vraag ik haar. Prinses is één van de danseressen van de club en helaas voor haar probeert Ridder haar al een tijdje te verleiden. Ze kijkt mij wanhopig aan ‘’zal ik je ander even thuis brengen?’’ nu kijkt ze iets minder wanhopig en knikt. Ze probeert mijn kant op te lopen maar Jack verspert haar de weg ‘’dacht het niet schoonheid wij zijn nog niet klaar’’. ‘’Laat haar nou gewoon gaan Jack, ik wil geen problemen.’’ Ik zie dat hij naar mij uithaalt, ik ontwijk hem gemakkelijk en zucht ‘’je hebt er zelf om gevraagd Jack.’’ Ik grijp hem bij zijn arm, draai deze weg en werk hem binnen een seconde op de grond ik hoor een luidde krak en besef dat ik zojuist zijn arm heb gebroken. Jack kermt van de pijn terwijl ik hem tegen de grond houd. ‘’Jack bied je excuses aan de dame aan.’’ Ik hoor Jack grommen en verplaats mijn gewicht en trek nog iets harder aan zijn arm ‘’oke oke het spijt me oke’’ roept Jack terwijl hij huilt van de pijn. Ik grimas ‘’luister goed naar mij, als je de dame ooit nog lastig valt, als je met haar praat, als ik je naar haar zie kijken dan krijg je met mij te maken. Begrepen!?’’ Jack knikt angstig en ik laat hem los. Ik steek mij hand uit naar Prinses ‘’kom dan breng ik je naar huis.’’ Dankbaar pakt ze mijn hand aan en ik leid haar naar mijn auto. ‘’Dank je Draak’’ zegt ze als we wegrijden van de parkeerplaats. Ik zucht ‘’ik heb liever dat mensen mij gewoon bij mijn naam noemen’’ ‘’sorry John, maar misschien had je dan niet over je hele lichaam schubben tatoeages moeten laten zetten’’ zegt ze met een lachje. ‘’Plus jij noemt mij ook altijd Prinses terwijl je heel goed weet hoe ik echt heet.’’ Ik lach zachtjes ‘’sorry Beth, nou waar woon je precies?’’

-X- Mirthe

 

‘Daar ben je!’We gaan net een oud spel doen wat we op de zolder hebben gevonden! Kom mee!’ Ik loop achter mijn beste vriendin aan een donkere kamer in. Op de grond liggen kussen en staan er kaarsen te braden. Ik krijg allemaal rillingen zodra ik er ben. Ik zie een paar onbekende gezichten. Verder zie ik Josh, de broer van Amber en Geoffroi, een van de populairste jongens op school. In de hoek zit Lung, een eenzame maar aantrekkelijke chinese jongen. Zodra iedereen zit komt Amber aan met een stoffig spel en een fles met een donkere vloeistof. ‘Voor we aan dit spel beginnen moeten jullie een korte eed afleggen dat jullie trouw zijn aan de kaart die je toegewezen krijgt. Ze pakte kleine shotglaasjes en vulde het met de donkere vloeistof uit de fles. Drink dit op, nadat je de woorden hebt gezegd: Door de ziel van de heilige geest gedronken te hebben, zweer ik mij te binden aan de kaart die ik toegewezen krijg.’ Met tegenzin deden we wat ze wilde. Na het drankje voel ik me dof. Amber deelde de kaarten uit en vertelt ons dat we ons moesten binden met de kaart. Ik had de kaart met een beeldschone prinses. Josh was de spelleider. ‘Oké inwoners van Salem. Sluit jullie ogen maar.’ De eerste ronde was makkelijk. Het was alleen ogen open en weer dicht doen zodat de spelleider wist wie je was.‘Dan komen we nu aan bij de tweede ronde. Ridder doe u ogen maar open en wijs de draak aan om hem te vermoorden.’ Als tweede mag de draak. De draak wijst ook iemand aan en dan zijn er al weer twee mensen dood. Dan komt de heks. De heks mag een voorspelling doen over iemand. Dat doet ze niet. Dan kom ik. ‘Prinses open u ogen. Wie wilt u redden?’ De spelleider wijst de doden aan. Ik kies er eentje en sluit mijn ogen weer en het spel gaat verder. ‘Inwoners van Salem open jullie ogen en aanschouw dood en verderf van uw mede inwoners. Ik open mijn ogen en zie de rest hetzelfde doen. Een iemand van ons opent niet de ogen. Ze ligt op de grond. Ze ademt niet. Ik voel me nog steeds wat vreemd en dof maar ik laat het niet merken. Ik ben een prinses en ik moet het goede voorbeeld nemen. Dit is het spel. We gaan verder met de derde en vierde ronde. Weer twee dode, roerloos op de grond. De Laatste ronde. De heks besluit eindelijk haar voorspelling te doen. Iedereen opent hun ogen. ‘De heks heeft een persoon gekozen en heeft me haar voorspelling verteld.’ De spelleider kijkt Geoffroi aan en knikt.‘Jij lijkt goed en onschuldig. Maar diep van binnen is niets minder waar. Jij bent zelfzuchtig en geeft niet om anderen. In de eindstrijd ben jij verblind door haat.’ Geoffroi loopt rood aan. Hij kijkt woest naar de spelleider en naar ons, terwijl hij probeert te ontdekken wie van ons de heks is. Agressief schopt hij wat kussens aan de kant. Amber kijkt hem bang aan en als zijn blik met die van haar kruist komt hij op haar af stormen. Hij grijpt naar haar keel maar terwijl hij dat doet schopt hij een van de kaarsen om die om ons een staan. De kaars valt om en steekt een paars kussentje in brand. Het vuur verspreid zich snel en zet nu steeds meer meubels in brand. Ik ben overspoeld door angst en kan niet goed ademen door al het rook. Ik ben een prinses die door de rook van vuur aan haar einde komt. Dat is het enige wat ik nog kan denken. Het vuur verspreid zich om mij heen en ik ben ingesloten. Vlak voor ik mijn dood onder ogen moet zien, komen er twee sterke handen op mij af die mij mee grijpen. De ridder natuurlijk! Ik kijk naar de gene die mij gered heeft. Lung. De ridder. Mijn redder. Ik laat vol geluk de kaart zien waar ik opsta. De prinses. Hij schenkt me een glimlach die ik niet zo goed thuis kan brengen. Dan pakt hij zijn kaart. Ik zie een afschuwelijke donker rode huid. Ik zie de meest afgrijselijkste klauwen. Ik zie een paar ogen zo donker als de nacht. Ik zie de kaart van een draak. Heel even ben ik in paniek en verward. Maar dan trekt mijn hoofd plotseling langzaam bij. Het doffe gevoel trekt weg en ik voel me opeens weer meer mezelf. Ook kan ik weer helder nadenken. We zaten allemaal vast in onze rol.  Lung was de draak. Geoffroi was dus de ridder. Hij was zo zelfzuchtig dat hij bang was zijn reputatie te verliezen na de voorspelling van de heks. Hij zat zo verdiept in zijn rol dat hij dacht dat hij de ridder echt was. Dat dachten we allemaal van onze kaarten. Ik loop samen met Lung naar de andere kamer terug. Het ziet er precies zo uit als dat ik binnenkwam. Alsof er nooit een brand geweest is. En iedereen zit verbluft maar levend op de grond.

-X- Sterre

Hebben jullie nog een leuk prompt voor volgende maand stuur hem dan zeker op! Ga je zelf ook aan de slag met dit prompt we zouden het super leuk vinden om jouw verhaal te lezen!

-X- Het team van Just one more page

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s