Dubbele Recensie Wij Leugenaars, E. Lockhart

Vandaag staat er weer eens iets anders op het menu bij just one more page of reading, namelijk een dubbele recensie van het boek Wij Leugenaars. Sterre en Esther waren namelijk het boek allebei aan het lezen en ze vonden het leuk om hun mening over dit boek te delen. Dus aanschouw, onze eerste dubbele recensie!

wij leugenaars
bron: bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Titel: Wij Leugenaars
Schrijver: E. Lockhart
ISBN:9789026138041
Aantal pagina’s: 269
Uitgeverij: De Fontein | 2016

Wij zijn Sinclairs.
Niemand komt iets te kort.
Niemand heeft ooit iets mis.
We wonen- in de zomer tenminste- op een privé-eiland
voor de kust van de Massachusetts.
Misschien is dat alles wat je hoeft te weten.
Behalve dat sommige van ons leugenaars zijn.

Lees dit boek.
En als iemand je vraag hoe het eindigt, Lieg.

Esther:

Het boek Wij Leugenaars is in de ik persoon geschreven, wat ik altijd wel het prettigste vind om te lezen. Meestal betekent dit dat je alles te weten komt wat de hoofdpersoon ook weet, behalve in dit boek, daarom heet het natuurlijk ook Wij Leugenaars ;). Cadence lijdt aan geheugenverlies, dit komt door een traumatische ervaring. Ik wilde de hele tijd weten wat er was gebeurt, hierdoor bleef ik nieuwsgierig tot het einde van het boek.

Wat ik heel goed vind aan dit boek is dat er af en toe sprookjes in staan geschreven door Cadence. In deze sprookjes kan je duidelijk vinden hoe zij over bepaalde dingen in haar leven denkt. In een van de sprookjes komt naar voren dat Cadence zich als een teleurstelling voelt tegenover haar familie. Dit had de schrijfster natuurlijk in één zin kunnen zeggen, maar dan had het een beetje flauwtjes overgekomen. Ik vind de sprookjes daarom erg origineel, ik kan op dit moment geen boek bedenken die dit op deze manier doet!

Wij Leugenaars is zeker een boek dat je aan het denken zet. Na het lezen van het boek vroeg ik me echt af hoe ik sommige hints heb gemist! Ik vind sommige dingen nog wel een beetje verwarrend, maar ik denk dat ik het boek nog een keer ga lezen :P.

1 hart1 hart1 hart1 hart

Sterre:

Ik heb verschillende meningen over dit boek. Maar een ding staat sowieso vast. Wij leugenaars is een ontzettend speciaal en vooral uniek boek.

De relaties tussen de hoofdpersonen vindt ik erg vernieuwend. Je ziet deze dagen niet heel vaak meer boeken die om een grote familie gaat. En vooral waarvan de hoofdrolspelers neven en nichten van elkaar zijn. De schrijver laat je heel goed inleven in de familie en als je het boek uit hebt is het net alsof jij daar ook terecht hoort.

Het verhaal en de verhaallijnen zijn geweldig en daar kan ik alleen maar heel erg positief over zijn. Echter, over hoe het verhaal geschreven is ben ik iets minder positief. In het boek zelf veranderen ze de hele tijd van het heden naar het verleden. Op het begin vond ik dat wel grappig maar ik begon me hier al heel snel aan te storen. Ik snap dat het een beetje noodzakelijk is voor het verhaal. Maar ik raakte hier echt heel erg van in de war. Ik moest heel erg goed mijn aandacht erbij houden en dat had ik niet helemaal verwacht. Omdat dat dan ook niet helemaal gelukt is ben ik van plan om dit boek in de toekomst nog een keertje te lezen.

Dit is absoluut geen boek om lekker weg te lezen, en je moet hier echt wel de tijd voor nemen. Maar als je de tijd en concentratie hebt dan raad ik het absoluut aan!

1 hart1 hart1 hart1 hart

 

-X- Esther en Sterre

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s