Top 5 Wednesday | Books you feel differently about

Ik moet eerlijk bekennen. Dit vond ik een hele lastige t5w. De beschrijving van dit onderwerp in de goodreadsgroep van t5w  was als volgt:

 Books you feel differently about. Talk about the books that you feel differently about after you’ve had time to think about them or re-read them. These are books that you gave a low rating, and then thought about it or re-read it and ended up loving. Or a book that you loved when you first read it, but after you’ve thought about it or you’ve gotten older, you see how many problems it had.

De t5w onderwerpen staan er voor mij wel bekend om dat ze mij flink aan het nadenken zetten, maar deze zeker. Ik lees boeken vaak meer dan 1 keer, maar mijn mening over een boek veranderd zelden. En als ik het boek de eerste keer niet leuk vond dan ga ik het ook niet een tweede keer lezen, zonde van mij tijd! We hebben met ze allen dan ook wel even gebrainstormed of iemand een boek wist voor dit onderwerp (aangezien niemand eigenlijk zo 1 2 3 een boek kon bedenken wilde eigenlijk niemand deze post doen haha) maar het is gelukt! We zijn er gekomen! Dus hier komt ie dan:

5. The Maze Runner – James Dashner

Esther: ik vond the Maze Runner in het begin echt awesome, maar na een tijdje gewoon echt niet meer. Eigenlijk geen idee waarom.
Sterre: Dat had ik precies zo met the Maze Runner.
Mirthe: Boek 1 van de Maze Runner vond ik nog wel leuk. Maar op de een of andere manier hebben de andere 2 delen van de serie het boek zwaar verpest voor mij. Dus ja nu vind ik het helemaal niks en ben ik blij dat ik de boeken heb verkocht haha

4. Goud – Jennifer Lynn Barnes

Dit boek heb ik al heel lang geleden gelezen (als in jaren geleden). De eerste keer kwam ik er niet door heen, het verhaal bleef niet echt hangen en heb ik hem maar weer weg gelegd. Een paar jaar (nee echt geen grap ik heb dit boek ondertussen al een jaar of 7) later heb ik hem weer eens opgepikt en kwam ik er achter dat het eigenlijk best wel leuk is! Prima boek voor tussendoor en als je een stand alone wilt lezen! (ik zag trouwens wel op goodreads dat er een vervolg is geschreven, maar deel 1 heeft eigenlijk een echt einde dus wat dat betreft kun je hem gewoon als stand alone lezen 🙂 )

3. Nevelen van Avalon – Marion Zimmer Bradley

Dit boek las ik in de brugklas nadat we een toneelstuk gebaseerd op dit boek hadden gespeeld. Het is de legende van koning Arthur, maar dan vertaald door de vrouwen in zijn leven. Ik vond het eerst niet echt heel erg leuk en langdradig. Maar dit was het eerste volwassene boek wat ik ooit las. Nu ik zo terug denk aan dit boek bedenk ik mij eigenlijk dat het een heel goed boek was die heel origineel geschreven was. Terwijl ik het toen maar raar en saai vond haha.

2. Divergent serie- Veronica Roth

Esther: Ik vind bij Divergent de wereld en de facties heel gaaf en het probleem enzo ook. Maar ik ben niet echt fan of deel van het fandom ofzo. Ik denk nu ook niet echt meer na over Divergent. Het einde vond ik heel goed, maar op de rest heb ik het eigenlijk niet zo haha. Hierdoor vond ik uiteindelijk de hele serie eigenlijk niet leuk meer.
Sterre: Het eerste boek vond ik leuk. De rest heel stom.Wat deel 1 ook weer verpeste.
Mirthe: Deel 1 vond ik leuk. Deel 2 matig en deel 3 gewoon heel slecht. Het einde heeft de serie voor mij een beetje gered. Maar de andere 2 delen vond ik zo vreselijk dat ik deel 1 ook vreselijk ging vinden. En dat is eigenlijk nog niet veranderd.

1. Twilight serie – Stephanie Meyer

Ik las Twilight voor het eerst toen ik 13-14 was toen vond ik het helemaal geweldig! Het waren toen mijn absoluut favoriete boeken. Nou dat is nu wel heel erg veranderd. Een tijdje terug dacht ik: laat ik ze herlezen. Maar ik kwam er echt niet door heen! Ik vond het zo vreselijk ik heb er eigenlijk geen woorden meer voor. En hoe meer ik over de boeken na denk des te meer ik denk: hoezo vond ik dit ooit zo geweldig? Waarom had ik die posters in mijn kamer hangen? Hoe heb ik die boeken ooit 5x achter elkaar gelezen?

Zo zie je maar weer, smaak veranderd. Maar smaak verschilt ook. Over welk boek ben jij volledig van mening veranderd?

-X- Mirthe

Advertenties

2 gedachtes over “Top 5 Wednesday | Books you feel differently about

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s