Recensie: Anna & de French kiss, Stephanie Perkins

Een paar weken geleden fietste ik naar de bibliotheek in een ander dorp. Ze hadden daar namelijk eindelijk een boek dat ik heel graag wilde lezen. Anna & de French kiss. Dit is een ontzettend gehyped boek, om die redenen was ik ook eigenlijk niet van plan om het te gaan lezen. Tot dat Stephanie Perkins ( de schrijfster) een bezoekje kwam brengen aan Yalfest! Op Yalfest was ze echt zo lief en schattig, dat haar boek dat ook wel moest zijn. Dus ook ik waagde een kans aan het romantische liefdes verhaal in Parijs.

Bron: Bol.com

Titel: Anna & de French kiss
Schrijver: Stephanie Perkins
ISBN: 9789000343560
Aantal pagina’s: 272
Uitgeverij: van Goor | 2015

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar blijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar een kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt daar zich eerst doodongelukkig maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

In het begin moest ik erg wennen aan Anna. Ze is een beetje een opstandig tiepje, maar daarnaast ook weer erg vriendelijk en creatief.  Ze is eerst nog heel verlegen en ze heeft duidelijk moeite om zich aan te passen aan het leven in Parijs. Dat stuk is heel realistisch, want welke tiener zou daar immers geen moeite mee hebben?

Het verhaal speelt zich af in Parijs, deze locatie is echt perfect gekozen. Ik vindt het heel knap hoe ze de locatie van het verhaal heel erg bij het verhaal zelf betrekt. Het is niet gewoon zomaar een locatie, maar het is een belangrijk deel van het verhaal. Ik kreeg er zin van om naar Parijs te vertrekken en alle plaatsen te bezoeken die ook in het boek voorkomen.

Ik denk dat tieners zich heel erg kunnen herkennen in de problemen uit dit boek. En dat maakt het voor een deel ook heel realistisch. Maar zelf had ik graag iets meer zien gebeuren. Het was net iets te zoetsappig voor mijn doen. En Anna en Étienne draaide iets te veel om elkaar heen. Ook was het een heel erg voorspelbaar boek en zag je echt bijna alles al aankomen. Zelf vindt ik dat altijd erg zonde. De humor in het verhaal was wel erg goed en hielt het verhaal nog een beetje levendig. Het leest snel weg, ik had dit boek binnen een dag uit.

Naar mijn mening kwam het verhaal iets moeilijk op gang, en het duurde dan ook even voordat ik mijn volle aandacht bij het verhaal had. Het is lekker luchtig, maar daardoor gebeurt er soms wel te weinig.

Ik heb gemengde gevoelens over dit boek, maar ik heb absoluut geen spijt dat ik het heb gelezen. Al denk ik dat ik niet zo heel snel meer een ander boek van Stephanie Perkins zal gaan lezen.

1 hart1 hart1 hart

-X- Sterre

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s