Recensie Soulmates, Het verhaal van Phoenix | Joss Stirling

De soulmates read-a-long is nog steeds in volle gang en wie ons volgt op instagram weet ook dat we meedoen aan de scavengerhunt (is echt super leuk dus doe allemaal mee!!) Deze week dan de recensie van Het verhaal van Phoenix, waar ik enorm naar uit keek want Yves Benedict heeft hier een hoofdrol in 🙂

7992SoulmatesPhoenixCVRrgb
Bron: bol.com

Titel: Soulmates, Het verhaal van Phoenix
Schrijver: Joss Stirling
ISBN: 9789020679922
Aantal pagina’s: 330
Uitgeverij: Blossombooks | 2016

Phoenix is opgegroeid in een gesloten, criminele gemeenschap die wordt bestuurd door een vreselijke man die er niet voor terugdeinst om ongehoorzame leden te straffen. Ze vindt haar leven verschrikkelijk maar staat er helemaal alleen voor. Totdat ze er op een dag op uit wordt gestuurd om te stelen van Yves Benedict. Haar gave, die ze altijd gebruikt bij het zakkenrollen, blijkt op hem geen effect te hebben. Het maakt Phoenix doodsbang dat het enige waarop ze altijd kon vertrouwen haar nu in de steek laat. Waarom lijkt het alsof hij dwars door haar heen kan kijken? Als Yves haar dan ook nog eens wil weghalen uit de gemeenschap omdat hij beweert haar soulmate te zijn, staat ze in tweestrijd. Wie is deze vreemdeling die claimt te weten wat goed voor haar is? En kan ze haar oude leven wel achter zich laten? Voordat Phoenix het weet raakt ze verstrikt in een situatie waaruit ze niet meer kan ontsnappen.

Net als ‘Het Verhaal van Sky’ leest dit boek heerlijk weg en had ik ook dit boek binnen twee dagen uit. Ook net als het verhaal van Sky is de doelgroep van dit boek meisjes van een jaar of 16.

Wat ik erg leuk vond aan dit boek was dat het zich afspeelt in Londen, terwijl Het Verhaal van Sky zich afspeelt in Colorado, hierdoor heb je naast een totaal andere omgeving, ook andere personages. En ik moet eerlijk zeggen. Ik vind de personages van dit boek interessanter dan die in deel 1. Dat komt vooral door de criminele savant gemeenschap waar Phoenix woont. Er waren in dit boek veel nieuwe savant gaven en ik ben nu nog enthousiaster over het hele savant concept!

Ik vond het ook heel leuk om alle gebeurtenissen uit een ander perspectief te zien. Sky ken je al en Phoenix is heel anders dan Sky wat erg leuk is. Daarnaast komt Sky alsnog voor in het boek, maar dan als bijfiguur.

Oh en Yves (mijn op 1 na favoriete Benedict broer) is hier degene die zijn Soulmate vind 🙂 🙂 🙂

Kortom weer een heerlijk boek. Nog steeds noem ik het geen meesterwerk, maar ik heb zeker van dit boek genoten!

1 hart1 hart1 hart1 hart

-X- Mirthe

Koop bij bol.com

Advertenties

2 gedachtes over “Recensie Soulmates, Het verhaal van Phoenix | Joss Stirling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s