Recensie Soulmates, Het verhaal van Sky | Joss Stirling

Onlangs is de nieuwe editie van de Soulmates serie uitgekomen. Bollombooks heeft de 3 delen in een nieuw jasje gestoken, een read-a-long en een scavenger hunt georganiseerd!

Het idee van de read-a-long is dat je in de maand Juni de 3 boeken van de Soulmates serie (her)leest. Nou dit was voor mij gelijk een goed excuus om ze eens een keer te gaan lezen!

De scavenger hunt die ook georganiseerd is houdt in dat je bepaalde opdrachten moet doen. Voor deze opdrachten kun je punten verdienen en wie uit eindelijk de meeste punten heeft wint! Zie blossombooks.nl voor meer informatie.

7991SoulmatesSkyCVRrgb
Bron: blossombooks.nl

 

 

 

Titel: Soulmates, Het verhaal van Sky
Schrijver: Joss Stirling
ISBN: 9789020679915
Aantal pagina’s: 279
Uitgeverij: Blossombooks | 2016

Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptie-ouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Maar als ze op haar nieuwe High School één blik heeft geworpen op de stoere maar arrogante Zed, kan ze alleen nog maar aan hem denken.

Zed valt, ondanks dat hij nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, voor Sky. Hij noemt Sky zelfs zijn soulmate en zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn.

Dit gaat Sky allemaal veel te snel en ze wil niets weten van het hele soulmategedoe. En ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen en ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie, familiegeheimen en speciale gaven…

Dit boek heeft mij echt heel erg verrast. Om eerlijk te zijn had ik niet heel veel verwacht van een boek waar het woord ‘soulmates’ in de titel zit. De Engelse titel vind ik dan ook echt veel mooier: Finding Sky. Wat je met de gebeurtenissen in het boek op twee manieren kan opvatten 🙂

Het boek is naar mijn mening voor de iets jongere lezers dan mijzelf. Als je een jaar of 16 bent zal je denk ik nog meer van het boek genieten dan ik deed. Het is af een toe een beetje kinderlijk geschreven en alles wordt letterlijk voor je uitgespeld. Iets wat voor mij niet hoeft.

Sky vond ik een hele fijne hoofdpersoon. Ik vond al haar emoties enorm begrijpbaar en vond haar erg realistisch weg gezet voor een meisje die niet zo emotioneel stabiel is. Alle lof voor de schrijver wat dit betreft! Want zeg nou zelf als er plots een jongen je vertelt dat hij je soulmate is zou je hem dan in de armen vliegen of proberen uit je appelboom te krijgen? 😉 (oke ja ligt misschien aan de jongen 😉 )

Verder vond ik het idee van Savanten heel erg interessant! Je kan over dit onderwerp enorm veel boeken schrijven, niet alleen over de Benedict broers. De mogelijkheden zijn enorm en ik ben dan ook heel erg benieuwd wat voor andere gaven we gaan zien in de komende boeken! Ik word altijd erg enthousiast van boeken waar ik nog over na denk als ik het boek al een tijdje uit heb en ik weet nu al dat dit boek in dat rijtje thuis hoort!

Het boek vond ik erg vermakelijk en het leest erg makkelijk weg. Ik vind het geen meesterwerk of mijn nieuwe lievelingsboek, maar voor een dagje lekker lezen is dit boek meer dan geschikt.

Voor nu ga ik verder lezen in ‘Het verhaal van Phoenix’ en beginnen aan de scavenger hunt! Jullie ook? Zo ja dan heel veel plezier!

1 hart1 hart1 hart0,5 hart

-X- Mirthe

Bekijk op bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s