Recensie Firstlife | Gena Showalter

Toen ik maanden geleden hoorde dat dit boek zou komen was ik glijk enthousiast! Alleen de cover en de flaptekst maakte mij al enorm benieuwt naar dit boek. Gelijk gepreorderd en deze week eindelijk gelezen!

img_20160524_135306.jpg
Titel: Firstlife
Schrijver: Gena Showalter
ISBN: 9780373211579
Aantal pagina’s: 480
Uitgeverij: Harlequin Teen | 2016

Tenley “Ten” Lockwood is an average seventeen-year-old girl who has spent the past thirteen months locked inside the Prynne Asylum. The reason? Not her obsession with numbers, but her refusal to let her parents choose where she’ll live-after she dies.

There is an eternal truth most of the world has come to accept: Firstlife is merely a dress rehearsal, and real life begins after death.

In the Everlife, two realms are in power: Troika and Myriad, longtime enemies and deadly rivals. Both will do anything to recruit Ten, including sending their top Laborers to lure her to their side. Soon, Ten finds herself on the run, caught in a wild tug-of-war between the two realms who will do anything to win the right to her soul. Who can she trust? And what if the realm she’s drawn to isn’t where the boy she’s falling for lives? She just has to stay alive long enough to make a decision.

Ik kwam in eerste instantie een beetje slecht in het boek. De eerste 4-5 hoofdstukken lazen wat minder lekker weg dan ik zou willen. Dat veranderde daarna echter compleet. Ik heb het boek uiteindelijk in twee dagen uitgelezen 🙂

Dit boek is wel echt zo’n ‘je komt midden in het verhaal terecht’ boek. Het verhaal begint niet waar het boek begint. Nee, het verhaal begint eigelijk al op het moment dat Ten geboren wordt en jij bent er pas vanaf haar zeventiende levensjaar. Hierdoor vond ik het soms een beetje lastig te volgen. De hoofdpersoon krijgt immers relatief weinig uitgelegt. Zij weet het namelijk allemaal al.
Dat er niet genoeg uitleg is was al bekend voor het boek uit kwam. Er is namelijk een super handig filmpje gemaakt met heel veel uitleg! Na het kijken van dit filmpje kan ik je zeggen dat ik het verhaal veel beter snapte en ook beter in het boek kwam!

Klik hier voor het filmpje:)

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik echt houd van het soort boeken waarover je moet nadenken. Van die boeken waar je je aandacht niet altijd erbij hoeft te houden en waar de schrijver alles voor je uitspelt kan ik echt niet uitstaan. Dus eigenlijk vond ik dit best wel een pluspunt voor het boek.

Ik vond dit echt een super geweldig leuk boek! Het was verrassend en orgineel en ik merkte dat ik steeds meer en meer geïntrigeerd werd door het verhaal van Ten. Ik heb nog nooit een boek gelezen die zo is zoals dit boek. En dan heb ik het vooral over het hele reïncarnatie verhaal.

Ten vond ik ook gewoon een hele leuke hoofdpersoon. Gewoonlijk heb ik een hekel aan de hoofdpersoon, maar Ten vond ik echt leuk. Ik snapte haar ook heel goed. Het feit dat zij niet zomaar met een rijk wil tekenen om de hele eeuwigheid in door te brengen vond ik erg goed te snappen. Het feit dat ze haar eigen keuze wil maken zonder dat andere mensen die beïnvloeden snap ik ook heel goed. Oh en had ik al gezegd dat ze een obsessie heeft voor cijfers? Echt super leuk. Alle cijfers die in het verhaal voorkomen krijgen een betekenis uitgelegd (en op een leuke manier niet op een vervelende manier haha), er zit een cijfer liedje in en cijfer grappen.
Bijvoorbeeld: Why is six afraid of seven?
Because seven eight nine
(Als je hem niet zo snel snapt moet je het even hardop uitspreken 😉 en sorry voor mijn slechte humor maar dit vind ik dus echt hilarisch)

Dit was voor mij namelijk echt een ‘na nadenk’ boek. Zegmaar dat ik nu het uit is blijf nadenken over deze wereld. Over welk rijk ik dan zou kiezen. Over hoe het verhaal verder gaat, eigenlijk over alles!
Conclusie ik heb een bookhangover. Huilen dat ik nog een jaar moet wachten op deel 2 😦

Oh en het rijk waar ik mee zou tekenen zou Troika zijn.

Met welk rijk zou jij tekenen?

1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart

-X- Mirthe

Bekijk op bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s