Harry Potter Book Tag

Ik werd door Kelsey van Brandstof boeken getagd in deze super leuke booktag!
De plaatjes mocht ik van Kwante in Wonderland gebruiken! Kwante heel erg bedankt 🙂
De bedoeling van deze tag is om de vragen te beantwoorden en daarna zelf een paar mensen te taggen om deze tag zelf ook in te vullen!

vraag 1_zpscsfwiruw

Mijn favoriete Harry Potter boek is the Order of the Phoenix. Ik vond de DA echt geweldig. En ik vond het erg interessant om te zien hoe een groep tieners tegen een macht misbruikende docent probeerde op te komen. Daarnaast vond ik het boek emotioneel gezien heel mooi. Dit was eigenlijk één van de weinige Harry Potter boeken waarbij ik Harry’s gevoelens echt helemaal snapte.

vraag 2_zpsokft4gbe

Mijn favoriete film is Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Ik vind het hele gevecht om Hogwarts zo mooi gedaan en het einde vind ik geweldig en en en en. Eigenlijk vond ik alles geweldig!

vraag 3_zpsqad22oyl

Chamber of Secrets. Haat aan spinnen en mega slangen brrr. Plus het verhaal vond ik grotendeels echt heel erg saai. Nee ik ben echt geen fan van deel 2.

vraag 5_zpskle0tj9j

Ik ben echt een watje. Bij grote emotionele gebeurtenissen in boeken (en films) moet ik echt even een zakdoekje pakken haha.
Dus ja alle dood scenes van alle karakters van de serie hebben mij wel laten huilen. Plus sommige emotionele uitbarstingen die Harry had aan het eind van deel 5 (*snik* Sirius *snik*) trokken ook wel wat tranen bij mij.

vraag 6_zps0zmhx1da

Deze vind ik lastig. Ik houd van Professor McGonagall echt zij is naar mijn mening de meest geweldige docent die er bestaat. en ook het meest sassy persoon op de hele wereld.

Daarnaast houd ik enorm van Dobby, wie kan er nou niet van dat schattige wezentje met 10 mutsen en 18 sokken aan houden? 🙂

Maar het meest houd ik denk ik van Ginny!  Boek Ginny om wel te verstaan film Ginny was vreselijk, maar boek Ginny geweldig! Ze is zo awesome! Na hogwarts is ze pro quidditch speler geworden. Super getalenteerde heks en echt hilarisch! Ik hou gewoon van boek Ginny 🙂

vraag 7_zps1sk8z9lp

Hier heb ik een paar testen voor gedaan haha. En ik kon mij is 2/3 antwoorden totaal niet vinden. 1 zei dat mijn patronus een kat zou zijn terwijl iedereen die mij kent weet ik katten en alles wat ze doen haat xD
Persoonlijk heb ik het gevoel dat mijn patronus een uil zou zijn. Geen idee waarom maar dat ik wat ik denk.

Maar de laatste test had een uitkomst waar ik mij wel in kon vinden 🙂 dus hier is ie dan!!:

74f2c98b-a624-41b1-9b17-8daa9a531847
Bron: http://www.hypable.com/harry-potter-patronus-quiz/

   Your Patronus is the Fennec Fox.

 

The Fennec Fox is a mysterious creature, associated with creative, whimsical individuals. They’re at once shy and curious, and some people choose to keep Fennecs as pets due to their cuddly and friendly nature. But while a Fennec Fox will put up with a lot, it ultimately marches to the beat of its own drum, and its instincts can never truly be tamed.

That your Patronus takes the form of the Fennec Fox is a symbol of the strength within you: outwardly you are docile and tend to avoid conflict, but your inner fire and creativity will always win out in the end.

De test die ik gedaan heb: http://www.hypable.com/harry-potter-patronus-quiz/

In deze beschrijving kan ik mij wel goed vinden 🙂 en is het geen schatje? 1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart

vraag 8_zpsk47irwrt

Uhm eigenlijk heb ik geen behoefde aan een deathly hallow. Ik zou eigenlijk al heel blij zijn met een toelatingsbrief tot Hogwarts en een toverstaf van Ollivander. 🙂

Maar als ik moet kiezen dan ga ik toch voor The Invisibility Cloak, lijkt mij toch wel grappig om een keer onzichtbaar te zijn. Je weet wel, mensen laten schrikken door heel hard BOE! te roepen. Of om ergens onzichtbaar te gaan zitten lezen, kan niemand je storen 🙂

vraag 9_zpsf01phbe7

Volgens Pottermore (en alle andere testen ook ) in Gryffindor!! 🙂 🙂 🙂

vraag 10_zps1f4w7ajy

Uhm uhm uhm. Moeilijk.maar ik ga denk ik voor Ginny. Waarom ze zo geweldig is kan je hierboven lezen 🙂

vraag 11_zpssvmyqnal

Ik heb geen idee. Maar om de een of andere reden heb ik het vreemde gevoel dat ik een Beater zou zijn. Of misschien een Keeper? Geen idee. Maar mijn instinct zegt nu Beater haha

vraag 12_zpscxqbjgqp

Ja. En eigenlijk wou ik gelijk door lezen over de avonturen van de kinderen van Harry op Hogwarts. Wie geven er nu les? Wat voor drama gebeurt er nu allemaal? En hoe ziet een echt volkomen normaal schooljaar er op Hogwarts uit? Of bestaan die niet? Haha ik kan denk ik nooit genoeg krijgen van de Harry Potter wereld…

vraag 13_zpsaxktbeyu

Deze reeks waren de eerste boeken met magie die ik ooit gelezen/voor gelezen kreeg. Het zijn ook de boeken die mij echt aan het lezen gekregen hebben. Je kan dus wel zeggen dat ze veel invloed op mij gehad hebben. Altijd als ik mij een beetje verloren voel of verdrietig ofzo dan lees ik gewoon een paar bladzijden uit een willekeurig Harry Potter boek en dan weet ik weer: Hogwarts will always be there to welcome you home.

Nou dit was de tag! Ik vond het super leuk om hem in te vullen dus ik hoop dat de volgende mensen er ook enorm veel plezier mee zullen hebben!!

Vanessa van Mijn B.I.E.B.
Jet van RabbitBookz

En iedereen die dit leest en hem wil invullen!!

-X- Mirthe

 

 

Een gedachte over “Harry Potter Book Tag

  1. Wat ontzettend leuk om te zien dat ik heel veel dezelfde antwoorden zou geven als jij hebt gedaan! Vooral wat betreft HP2… Ik heb alle boeken echt te vaak gelezen, maar HP2 misschien 3 keer, omdat het dan moet van mezelf haha!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s