Recensie | Voor Jou | Jojo Moyes

Een tijdje geleden dacht ik, laat ik eens wat anders lezen. Ik lees bijna alleen maar Young Adult boeken die zich in een fantasie of een dystopische wereld afspelen. Dus ja een chicklit/romantisch boek is toch wel heel anders dan. Maar ik vond het geweldig!

img_20160328_220208.jpg

 

Titel: Voor Jou
Schrijver: Jojo Moyes
ISBN: 9789032514853
Aantal pagina’s: 432
Uitgeverij: De Fontein | 2015

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Dit boek is gewoon met één woord te beschrijven: geweldig!
Ik hield echt van Louisa en na een tijdje ook van Will (die is soms een beetje onvriendelijk/chagrijnig).
Louisa vond ik al geweldig op het moment dat haar excentrieke kledingstijl werd beschreven. Ze kleedt zich erg vrolijk, met felle kleuren en drukke patronen. Het liefst ook in die combinatie 😉
Door de beschrijving van Louisa’s kleding alleen al kreeg ik tijdens het lezen een lach op mijn gezicht. En geloof mij, je gaat erg veel lachen met dit boek.

Jojo Moyes heeft echt een hele fijne schrijfstijl, je leest het boek zo in een middag uit. Voor Jou is dan ook een perfect boek om op een mooie zomerdag lekker in de tuin te zitten te lezen. Moyes schrijft erg beeldend waardoor je je een goede voorstelling kan maken van de karakters, de omgevingen en de situaties. De romantiek in het boek is naar mijn mening op een hele natuurlijke manier beschreven, wat ik erg prettig vond.
Zelf ben ik namelijk niet zo van die romantische verhalen waarin het koppel geen minuut zonder elkaar kan en het boek vol zit met ‘romantische’ momenten waarbij ik zo’n jaja gevoel bij krijg.
Dus ik was echt super blij dat dat totaal niet het geval was in dit boek!!

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nog meer kan zeggen over dit boek, het is gewoon perfect. Gewoon geen woorden voor. Ik heb gelachen en gehuild, ik vond het boek echt fantastisch. Het enige minpuntje wat ik kan noemen is dat het na 432 pagina’s toch echt uit was 😦

Oh en de verfilming van dit geweldige boek draait vanaf Juni in de bioscoop. Met Emilia Clarke (Daenerys Targaryen in Game of Thrones) als Louisa en Sam Clafin (Finnick Odair in Catching Fire en Mockingjay) als Will.
Klik hier voor de trailer.

1 hart1 hart1 hart1 hart1 hart

-X- Mirthe
Koop bij bol.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s