YALFest 2016

Ik was zondag 24 april op de eerste editie van YALFest in de Winkel van Sinkel in Utrecht. En ik kan alvast verklappen dat ik het super leuk vond!

Voor de mensen die niet weten wat YALFest is: het is een evenement georganiseerd door Blossem Books en Best of YA. Er zijn workshops die je kan volgen, stalletjes met andere activiteiten die geregeld zijn en het meest belangrijke… ze hebben meerdere internationale auteurs geregeld! Ransom Riggs ( De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine),Β Tahereh Mafi (Touching Juilliette (Vrees Me, Breek Me, Verwoest Me)), Becky Albertalli (Simon vs.), Arwen Elys Dayton (Seeker), Stephanie Perkins (Anna and the French Kiss), Tom Ellen en Lucy Ivison (Lobsters)!

img_20160424_104829.jpg

De deuren gingen om 11 uur open, maar voor 11 uur stond ik al in de rij. Ik had afgesproken met een vriendin die ik van andere boek evenementen ken om samen te gaan waardoor het in de rij al erg gezellig was. Zoals je op de foto kan zien waren er 2 rijen, afhankelijk van je workshop. Ik ging de workshop schrijven volgen dus kreeg ik bij binnenkomst een oranje bandje πŸ™‚
Ook kreeg je als je binnen was een goodie bag. Mer hierin een nieuw boek en heeeeel veel meer!!

Na binnenkomst was het tijd om een plekje te zoeken om naar het hoofdprogramma te kunnen kijken. Omdat wijΒ al zo snel binnen was hadden we super goede plekken en konden wij alles super goed zien!

img_20160424_172334.jpg
vlnr: Arwen, Tahereh, Ransom, Stephanie, Lucy, Tom en Becky

Het hoofdprogramma bestond uit het beantwoorden van vragen die de presentator de auteurs stelde, een quiz tussen de auteurs over elkaar en elkaars boeken en tot slot een Q&A.
Dit was toch wel mijn favoriete onderdeel van de dag! Het was zo leuk om te horen over alle ervaringen van de auteurs, hun leven en hun boeken! Dit onderdeel mocht voor mij nog wel 3 uur langer duren.
Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat Becky echt een schatje is! Ze was voor het eerst de VS uit, heeft enkele dagen voor YALFest haar eerste buitenlandse editie van Simon vs. gesigneerd en was zo dankbaar voor alle liefde van alle fans! Zo leuk om te zien!
Lucy en Tom waren in 1 woord hilarisch! Ze zijn net zo geweldig als hun boek Lobsters en hadden net zulke awkward verhalen te vertellen, als hun boek mee vol staat!

Na dit alles was het tijd voor de lunch, die super gezellig was! Waarna de workshops begonnen πŸ™‚

Zoals ik eerder al zei volgde ik de schrijfworkshop.
Ik moet eerlijk zeggen dat deze wel een beetje tegen viel. Zo was van te voren gezegd dat je een pen en notitieboekje mee moest nemen. Hierdoor verkeerde ik in de veronderstelling dat we zelf ook iets zouden gaan schrijven, wat helaas niet het geval was. Het was eigenlijk een lezing van een uur door een schrijfster die van alles over de basistechnieken van het schrijven van een boek vertelde. Ik heb wel veel interessante tips gehoord, maar toch vond ik het jammer dat het een lezing en niet een workshop was.

Hierna was het tijd voor het fotomoment! Ja ja, je mocht op de foto met alle auteurs! Super leuk toch!
De foto heb ik nog niet gezien, maar die komt vanzelf online! Je ging met alle auteurs gelijkertijd op de foto. Je had maar 2 seconden dat je naast ze zat, maar toch 2 seconden! Ik vond het heel leuk dan het kon en ben nog steeds enthousiast over dit onderdeel!

Verder was er helaas, maar begrijpelijk geen tijd om een praatje met de auteurs te maken. We waren immers met 400 boeken liefhebbers dus ik snap dat er geen tijd was voor een persoonlijke handtekening, maar ach je kreeg bookplates (soort sticker voor op het voorblad van je boek) met daarop de handtekingen van de auteurs πŸ™‚

img_20160424_220515.jpg

Na het fotomoment hadden we nog best wat tijd voor het evenement was afgelopen, dus tijd voor de andere activiteiten!

Het was helaas bij alle activiteiten erg druk en er stonden lange rijen. Hierdoor hadden we helaas geen tijd om een versje te laten schrijven (door Versjes van Lars) of een karikatuur te laten maken. Wel hadden we tijd voor het laten zetten van een tijdelijke boeken tattoo! Hierboven zie je de foto van de mijne, en ik moet zeggen dat ik echt verliefd ben op deze quote! I love Lord of the Rings!! Ik was zo blij met deze tattoo, dat ik het heel jammer vond dat hij er 2 dagen later eigenlijk al af was 😦

Hierna was het helaas al weer tijd om YALFest te verlaten 😦 😦 😦 😦
We hebben de dag gezellig afgesloten met een heerlijke hotdog bij Dogma, waar heel veel YALFest bezoekers gingen eten! Super gezellig toch!!

Ik heb echt een hele hele leuke dag gehad! Het was zo gezellig met alle mensen! Het enige minpuntje vond ik toch wel de drukte waardoor je, door de lange rijen, eigenlijk voor veel leuke dingen geen tijd had. Maar voor de eerste editie van zo’n groot evenement vond ik het zeer geslaagd! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!!

-X- Mirthe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s