Recensie De Nachtuilen, Jeroen van Unen

 

Op het YA event in Almere heb ik schrijver Jeroen van Unen ontmoet, wat hij vertelde over zijn boek maakte mij erg enthousiast! En dat ben ik na het lezen nog steeds!

img_20160413_170638.jpg

Titel: De Nachtuilen
Schrijver: Jeroen van Unen
ISBN: 9789024569397
Aantal pagina’s: 400
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff| 2015

De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom. Intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

Ik moet zeggen dat ik heel erg positief verrast was door dit boek. Ik houd van boeken met magie erin dus dat zat wel goed. Het enige is dat mijn ervaring met Nederlandse auteurs die een boek over magie of een magische wereld schrijven wat minder positief is. De Nachtuilen is het eerste Nederlandse magische fantasy boek wat ik echt geweldig vind!

Van Unen schrijft erg goed. Aan de dialogen merk je soms wel dat dit zijn eerste boek is, maar naar mate het boek vorderde vond ik dit ook minder worden.
Wat ik ook echt super leuk vond aan dit boek was dat het niet voorspelbaar was! Ik haat voorspelbare boeken en bij De Nachtuilen kwam er telkens als je dacht te weten waar het verhaal heen ging een nieuw element bij waardoor ik toch weer verrast werd.

Ook vond ik het erg leuk dat het onderwerp van het boek er één is waar ik nog weinig van gelezen heb. Mensen met magie, in een verder magie loze wereld en waarbij de magie ook nog anders werkt dan wat je gewend bent van boeken als Harry Potter en Eragon. Super leuk vond ik dat!

Ik ben over nog wel 100 meer dingen enthousiast, zoals de geweldige sterke vrouwen/meiden die erin zitten (I love Rika en Elianne), maar ik ben bang dat ik dan te veel verklap 🙂 Maar echt waar, dit is een mustread van Nederlandse bodem! En het beste fantasy boek met magie die ik in tijden gelezen heb!

Ik kan nog maar één ding zeggen en dat is: GA HET LEZEN!!!!

1 hart1 hart1 hart1 hart

-X- Mirthe

Koop bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s