Interview met Vanessa Gerrits

Vanessa Gerrits is de schrijfster van de Vleugels trilogie waarvan de eerste twee delen (Tweedehands Vleugels en Zilveren Vleugels) al uit zijn. Aangezien ik hier laaiend enthousiast over was had ik een paar vraagjes voor de schrijfster!

Hoe ben je begonnen met schrijven?

In het algemeen heb ik altijd graag en ‘veel’ geschreven: anything I could get my hands on, bij wijze van spreken! Of dat nu een verslag voor school was, een verhaaltje, een synthese, een belachelijk lang antwoord op een examenvraag … Schrijven voelde voor mij altijd even voldoeninggevend als tienduizend puzzelstukjes juist leggen. Ik ben dan ook copywriter van beroep! Maar een compleet verhaal van boeklengte schrijven, deed ik pas toen ik (euh, even denken) 21 was. Dat was Zand – te lezen op Wattpad. (https://www.wattpad.com/story/19034412-zand) Daarna volgde al snel het eerste deel van de Vleugels Trilogie: Tweedehands Vleugels. En vanaf toen heb ik altijd wel op de één of andere manier aan mijn boekendroom gewerkt, zij het door te schrijven of te redigeren of bezig te zijn met het selfpublishingproces. Dat redigeren vind ik helaas niet zo leuk, maar het is bijna net even belangrijk als het eigenlijke schrijfwerk en het kost ook veel tijd!
Heb je al ideeën voor volgende boeken?

Ik heb letterlijk een lijst van een 25-tal verhaalideeën 😀 Dat is zowel comforting (ik weet dat ik nog genoeg inspiratie heb om een leven lang te blijven schrijven) als frustrerend, want er komen continue ideetjes bij, waardoor ik het gevoel heb dat ik nooit aan het einde van die lange lijst verhaalideeën ga geraken … Als het van mij afhangt komen er dus nog héél veel leuke verhalen jullie kant op – wie weet eens een keertje via een officiële uitgever, binnenkort 😉 Als dat me ooit lukt is het alleszins dankzij de enthousiaste recensies, leuke interviews zoals deze en likes op Facebook die jullie de Vleugels Trilogie gegeven hebben de afgelopen jaren. Jullie maken van TwV en ZV zo veel meer dan ik alleen zou kunnen! Dus fingers crossed!
Ga je ons ooit vertellen hoe oud Max is? (Mag ook nu hoor😇)

Ik moet met schaamte bekennen dat hij het mij ook nog niet heeft toevertrouwd … Vervelend hé, wanneer je eigen personages geheimen voor je achterhouden 😉 His lips are sealed, I’m afraid! Maar zijn mysterieuze verleden is deel van zijn charme – toch?

Hoe kwam je op het idee van de kraaien?

Mijn inspiratie voor de gehele trilogie kwam voort uit de beginscène waarin Max de vleugels van Lucy steelt. Een wezen dat niet kan vliegen, wil dat wél kunnen. Van daaruit heb ik voortgeborduurd op het verlangen – soms zelfs de pure jaloezie – van de mens om net te zijn zoals de mythologische wezens die hen in deze wereld omgeven. Ergens is het logisch. Moesten er nu sparkly vampieren rondlopen in mijn hometown, zou ik ook zoiets hebben van: hé, ik wil ook glitteren en eeuwig leven, bite me please! Dat ligt in de aard van de mens, denk ik, dus het gegeven van de Kraaien vloeide voor mij logisch voort uit dat verlangen.

Krijgen we meer te horen over de wateroorlogen?

De Wateroorlogen vormen een deel van de background van de wereldopbouw, maar verder spelen ze eigenlijk geen grote rol in de komende verhaallijnen. Wie weet, ooit eens in een novella …

Zou je iets kunnen vertellen over wat Lucy en Max in deel 3 te wachten staat?

Oeeh, dat wordt moeilijk! Deel drie is nog in volle ontwikkeling en ik ben nogal streng tegen mezelf over niet te veel verklappen voor ik het daadwerkelijk kan waarmaken. Wel kan ik zeggen dat deel drie voor mij echt een uitdagend boek is om te schrijven. De verhaallijn is vrij complex, dus nu is het de kunst dit op zo’n manier neer te schrijven dat het zowel voor mij als voor de lezers toch gewoon een heel logische flow krijgt en je meegezogen wordt in het verhaal. Niet makkelijk! Maar ik ben van mening dat je bij een trilogie in elk deel het vorige moet trachten te overtreffen. Dus dat is alleszins mijn ambitie. Hopelijk lukt het en stel ik niemand teleur, want ik zou het stiekem best vreselijk vinden als alle recensies beginnen met “Het vorige deel was beter …”

 

En tot slot: wanneer kunnen we deel 3 ongeveer verwachten?

Ik wou dat ik kon zeggen ‘Morgen, woohoo!’ en dan honderden gratis boeken uitdelen aan al mijn lieve lezers, maar helaas is het niet zo’n feest. Gezien de huidige stand van zaken, het aantal lopende schrijfprojecten waartoe ik geëngageerd ben (en een héél leuk nieuwtje daaromtrent dat ik binnenkort pas wereldkundig kan maken ;-)) plus het feit dat ik ook nog een huwelijk te plannen heb en – geloof het of niet – elke dag braaf ga werken en het huishouden tracht te temmen, zal het wellicht pas voor eind dit jaar of begin volgend jaar zijn … Ik doe mijn best en ben me bewust van jullie ongeduldige leeslust, geloof me: dat doet me ZO veel plezier! Het is echt ongelofelijk dat zo veel mensen benieuwd zijn hoe het afloopt met Max en Lucy. Dat had ik twee jaar geleden nooit durven dromen! Maar tja, helaas ben ik geen vampier die ’s nachts kan schrijven in plaats van slapen.  Maybe someday, als ik toch ergens een Edward Cullen-figuur tegenkom op straat die me wilt transformeren! A girl can dream …

Vanessa bedankt voor dit interview! Ik wacht met geduldig maar met smart op deel 3 🙂

-X- Mirthe

Advertenties

4 gedachtes over “Interview met Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s