Recensie Offergave, Julie Kagawa

Het laatste deel al van de Blood of Eden serie. Wat mij betreft is dit ook gelijk het emotioneelste deel van de serie waarom? Dat kan ik helaas niet vertellen in verband met spoilers. Dit boek heeft meer actie dan deel 1, Onsterfelijk maar minder dan deel 2, Bloedband. Hierdoor vond ik het persoonlijk het leukste boek van de trilogie.

offergave fotoTitel: Offergave | Blood of Eden deel 3
Schrijver: Julie Kagawa
ISBN: 9789034787637
Aantal pagina’s: 448
Uitgever: Harlequin Young Adult | 2014

Nu Allie haar geliefde Zeke moet missen, wil ze eigenlijk nog maar één ding: wraak nemen op de levensgevaarlijke vampier Sarren, die eropuit is om de wereld te vernietigen. Samen met Kanin en Jackal zet ze de achtervolging in. Het spoor leidt recht naar Eden, de enige plek waar mensen nog veilig kunnen leven. Met de moed der wanhoop proberen ze de gestoorde vampier in te halen voor het te laat is, maar de weg is lang, en Sarren is ze iedere keer een stap voor. En dan heeft hij nog een laatste gruwelijke verrassing voor Allie in petto… Ondertussen tikt de klok door. Zullen Allie en haar metgezellen nog op tijd zijn?

Bloedband eindigde in een gigantische cliffhanger dus ik was heel blij dat ik gelijkertijd met deel 2 ook deel 3 uit de bibliotheek had gehaald.
My oh my wat een boek hé. Ik schrijf dit ongeveer 30min nadat ik het boek heb uitgelezen en woo ben er nog niet helemaal klaar voor om terug te keren naar de echte wereld. Ik wil niet dat het voorbij is! Geef mij meer!

Het begin van het boek vond ik vrij heftig. Allie was totaal haarzelf niet door de gebeurtenissen van Bloedband en dat merkte je in alles. Ik vond het vervelend om te lezen hoezeer ze veranderd was, je gaat namelijk na een tijdje wel om zo’n karakter geven… Al moet ik wel zeggen dat ik het boek nooit zo goed had gevonden als ik het nu vind, door de situatie aan het begin van het boek. Ik begreep namelijk Jackal en Kanin veel beter na dit deel. Jackal die zich laat leiden door de demon in zich en Kanin die dit altijd bevecht, deze strijd zag je ook bij Allie wat ik erg intrigerend vond.

Ik vind dit boek het leukste boek van de hele serie. Dit komt doordat er veel intense emoties die in het boek zitten, anders dan bij de andere twee delen waar ik de emoties oppervlakkiger vond dan in Offergave. Dit is dan ook het enige boek van deze serie waar ik een traantje bij heb weggepinkt.

1 hart1 hart1 hart1 hart

-x- Mirthe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s