Recensie: De Vertelsels van Baker de Bard – J.K. Rowling

Bron: Bol.com

Door de drukte van de laatste tijd kwam ik er maar niet echt aan toe om een dik boek te lezen. En toen bedacht ik me ineens dat m’n zusje het boekje heeft met de sprookjes uit Harry Potter. Dat ben ik toen natuurlijk meteen gaan lenen van haar en binnen een dag was het uit!

*Lees dit alleen als je alle Harry Potter boeken gelezen hebt (of alle films gezien hebt)!*

Titel: De Vertelsels van Baker de Bard
Schrijver: J.K. Rowling
ISBN: 9789061698890
Aantal pagina’s: 125
Uitgeverij: De Harmonie

De vertelsels van Baker de Bard is het boekje dat Albus Perkamentus na zijn dood nalaat aan Hermelien. Het boekje bevat de toversprookjes waar jonge tovenaars en heksen uit voor werden gelezen voordat ze gingen slapen. En net zoals met dreuzelsprookjes zit er altijd een kern van waarheid en een les in het verhaal.

Het boekje is zo ingedeeld dat je eerst het hele sprookje leest en vervolgens de op en aanmerkingen van Perkamentus. Vervolgens staan er af en toe voetnoten in de opmerkingen van Perkamentus, deze zijn vaak om het begrijpelijker te maken voor Dreuzels.

In totaal bevat het boekje 5 sprookjes:
De Tovenaar en de Fontein Hinkelpan
De Fontein van het Fantastische Fortuin
De Heksenmeester met het Harige Hart
Knabbeltje Babbeltje en de Schaterende Stronk
Het Verhaal van de Drie Gebroeders

De Tovenaar en de Hinkelpan gaat over een tovenaar die drankjes voor Dreuzels brouwt in zijn Hinkelpan. Als de tovenaar overlijdt is het enige wat hij zijn zoon nalaat de Hinkelpan en een pantoffel. De jonge tovenaar weet niet wat hij er mee moet en ook wil hij de Dreuzels die om drankjes komen vragen niet helpen. Al snel leert de jongen waar de pantoffel voor dient.

De Fontein van het Fantastische Fortuin is een sprookje dat gaat over offers brengen om je doel te bereiken.

De Heksenmeester en het Harige Hart is een sprookje waaruit blijkt hoe belangrijk liefde is.

Knabbeltje Babbeltje en de Schaterende Stronk is een sprookje dat gaat over de tijd waarin heksen en tovenaars werden vervolgd en op de brandstapel werden gegooid.

Het Verhaal van de Drie Gebroeders is het sprookje van de drie broers die de dood tegenkomen en proberen te ontsnappen. Ze mochten van de Dood alle drie iets bedenken om aan hem te ontsnappen. De oudste broer vroeg om een toverstok die krachtiger was dan alle anderen en kreeg van de Dood de Zegevlier, de middelste broer vroeg om een voorwerp om de doden weer tot leven te wekken en kreeg van de Dood een steen waarmee de doden weer tot leven gebracht konden worden. De jongste broer vroeg om een voorwerp waarmee hij de Dood kon verlaten zonder dat deze hem kon volgen. De Dood gaf hem zijn eigen mantel van onzichtbaarheid.

Ik vond het erg leuk om te lezen. Dit is tenslotte toch een van de voorwerpen waar Harry, Ron en Hermelien iets aan hebben gehad op hun zoektocht naar Gruzielementen.

Het boek is goed te begrijpen als je het verhaal kent. Wat ik wel jammer vond is dat er af en toe verwezen werd naar Fabeldieren en waar ze te vinden en dat de enige informatie dan ook was dat je daar de informatie kon vinden.

Het is niet het meest geweldige boek dat ik ooit heb gelezen, maar het is zeker een leuke aanvulling op het bekende verhaal. Mocht je het willen kopen dan kan dat onder andere bij Bol.com.

Wil je eerst nog een keer de hele Harry Potter serie lezen? Kijk dan even bij de Harry Potter (re)readathon van Thunderstruckbooks!

1 hart1 hart1 hart

-x- Eline

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s