TAG: Boeken (dit of dat)

Tijdens mijn speurtocht op het internet kwam ik deze TAG tegen. Ik vond ‘m zelf erg leuk en daarom deel ik vandaag m’n antwoorden met jullie!

Audioboek of een echt boek?
Over het algemeen een echt boek, maar als ik achter m’n laptop een spelletje speel of lekker aan het knutselen ben dan zet ik toch wel heel erg graag m’n Harry Potter luisterboeken aan. Vroeger zette ik ook altijd een luisterboek aan als ik ging slapen.

Zachte of harde kaft?
Harde kaft. Ze zien er vaak toch net wat mooier uit, zijn steviger vast te houden en ze beschadigen een stuk minder snel. Ik ben met paperbacks altijd zo bang om rug te beschadigen tijdens het lezen, zeker als het een geleend boek is. Doe mij dus maar die mooie hardcover!

Fictie of non-fictie?
Op het moment zit ik midden in The Mortal Instruments en The Infernal Devices, dus ja, nu is het echt even fictie. Ik vind het af en toe ook wel lekker om een non-fictie boek te lezen. Waarin je jezelf echt heel erg met de hoofdpersoon kan identificeren. Een boek als Pindakaas en Sushi bijvoorbeeld!

Verzonnen of echte wereld?
De echte wereld, maar dan wel het liefst met wat kleine aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter en Percy Jackson.

Harry Potter of Twilight?
Harry Potter! Altijd Harry Potter, al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel een Twilight periode heb gehad. De eerste film heb ik gezien voordat het bekend werd en toen vond ik ‘m erg leuk. Vervolgens meteen alle boeken gelezen en die vond ik toen ook leuk, maar die vervolg films vielen me nogal tegen. En Harry Potter blijft leuk!

Geleend of gekocht?
Gekocht. Heel af en toe leen ik ook wel eens een boek, maar ik ben altijd zo bang dat ik ‘m per ongeluk beschadig dat ik ‘m eigenlijk bijna niet open durf te doen. En die gaan dus ook al helemaal niet mee naar school zodat ik in de trein kan lezen! Met mijn eigen boeken doe ik natuurlijk ook heel voorzichtig, maar dat is toch anders. Je snapt het wel 😉

Boekenwinkel of online?
Dat hangt wel een beetje af van het assortiment van de winkel. En ook een beetje of ze speciale aanbiedingen hebben ergens. De boekwinkels bij ons in het dorp vind ik niet zo fijn, dan koop ik liever op internet waar er zo ontzettend veel meer keus is, maar als ik dan eens een keertje in de buurt van Rotterdam ben (of helemaal niet in de buurt maar op een vrije dag dat ik gratis kan reizen) dan vind ik het heerlijk om bij Donner binnen te lopen! Het is dat het zo ver weg is, maar anders dan ging ik daar regelmatig heen. Misschien maar beter ook dat het zo ver weg is, dan hou ik ook nog wat geld over voor andere dingen.

Eenmalig boek of triologie?
Wisselend, soms vind ik het heerlijk om een serie te lezen, maar vaak vind ik het ook fijn als het verhaal gewoon is afgelopen als het boek uit is. Ik heb met series vaak dat ik het na een paar delen gewoon niet meer echt interessant vind.

Zwaar en dik of kort en lief?
Kort en lief! Eigenlijk ben ik nog een beetje beginnend lezer en dikke boeken treken me niet echt. Ik vind ze zwaar en onhandig vasthouden! Dan heb ik liever een kort lief verhaal dat lekker wegleest! Al staat de Kathedraal van Ken Follet ook nog steeds op mijn to read lijstje. En dat is echt een dikke!

Romantisch of actie?
Romantisch! Maar een beetje actie erin maakt het nog leuker!

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
In een knusse omgeving, lekker warm en comfortabel. En geen gedoe met zonnebrillen.

Warme chocolademelk of koffie?
Deze is makkelijk! Ik lust echt geen koffie namelijk, dus voor mij een warme chocomel graag! Of een thee, dat vind ik ook lekker!

Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Eigenlijk lees ik bijna nooit recensies. Wel hoor ik regelmatig van vriendinnen dat ik een boek echt moet lezen omdat ze het zo goed vonden. Vaak ben ik het wel met ze eens!

Zo, nu weten jullie weer wat meer over een van de meisjes achter de blog!

-x- Eline

Mijn vraag aan jullie: Liever de echte wereld of een verzonnen wereld?

Advertenties

Een gedachte over “TAG: Boeken (dit of dat)

  1. Van de Kathedraal is toch ook een serie gemaakt? Ik heb de tv-serie gekeken (“Pillars of the Earth”), als je het boek wil lezen zou ik de serie wel aanraden :).

    Ik had deze tag een tijdje geleden ook ingevuld, hier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s