Lees update

Door alle drukte van school, werk, sinterklaas en kerst is het soms wat lastiger om een goed moment te vinden om te gaan zitten lezen. Heel jammer, maar helaas is het niet anders. Daarom ga ik nu iets vertellen over mijn laatst gelezen boek, welk boek ik op het moment aan het lezen ben en wat er voor de komende tijd nog allemaal op mijn ‘To read’ lijstje staat.

Mijn laatst gelezen boek is Introduction to Spectroscopy van Pavia, Lampman, Kriz en Vyvyan. Dit was er niet eentje die lekker wegleest, maar wel eentje die ik zo’n beetje helemaal moest weten voor m’n tentamen van laatst. Als je iets in de chemie doet en uitleg wil over IR, 1H-NMR, 13C-NMR en massapectrometrie dan raad ik dit boek zeker aan, maar als je iets leuks wil lezen zou ik deze overslaan en snel naar beneden scrollen 😉

Dit is trouwens hoe mijn boek er uit ziet zo vlak na het tentamen.

IMG_2578 bewerkt

En dan nu op naar het serieuzere gedeelte. Een tijdje terug ben ik begonnen aan de The Mortal Instruments serie van Cassandra Clare. De eerste drie boeken heb ik ondertussen gelezen en ik vond ze echt super leuk. Ik ben niet van plan om hier een recensie over te gaan schrijven, want ik vergeet vrij snel al veel van wat ik gelezen heb en daarom houd ik dat bij als ik er een recensie over wil schrijven. Als ik een hele korte samenvatting zou geven van de eerste drie delen dan zou die er ongeveer zo uitzien:

Het boek gaat over Clary, ze heeft geen broers of zussen en haar vader leeft niet meer. Ze woont samen met haar moeder. En doet regelmatige leuke dingen met haar beste vriend Simon. Samen leren ze de wereld kennen van de schaduwjagers, vampiers, weerwolven, heksenmeesters en elven.

Er werd me aangeraden om na deel drie van TMI de The Infernal Devices serie tussendoor te lezen. Dat zijn drie boeken die zich in dezelfde wereld afspelen, maar dan een paar honderd jaar eerder. Ik ben nu net begonnen in het eerste deel van deze serie, dus ik kan nog niet zeggen wat ik er van vind, maar ik verwacht dat ik dit net zo leuk ga vinden als de eerste drie delen van TMI.
En zo rollen we meteen verder in mijn ‘To read’ lijstje. Waarschijnlijk verwacht je dit al, maar ik wil na het eerste deel van TID natuurlijk ook het tweede en het derde deel lezen. En daarna wil ik natuurlijk deel vier tot en met deel zes van TMI lezen.

Klik op de link hieronder om de prachtige set van The Infernal Devices te bekijken.

Koop bij bol.com

Ook wil ik graag Pindakaas en Sushi 2 lezen, van deel 1 heeft Mirthe een recensie geschreven deze kan je hier lezen. Deze lees ik denk ik een keertje tussendoor. Wat ik daarna ga lezen weet ik nog niet, maar tegen de tijd dat ik deze uit heb, heb ik vast wel weer een paar nieuwe ideeën.

Van de The Infernal Devices serie kunnen jullie over een tijdje een review verwachten. En ook van Pindakaas en Sushi 2.

Van welk boek vinden jullie dat die ook écht op mijn ‘To read’ lijstje moet komen te staan?

-x- Eline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s