Abunai 2015 en recensie Pindakaas en Sushi

Op 28, 29 en 30 augustus werd in Velthoven Abunai gehouden. Abunai is een Japanse cultuur conventie die jaarlijks plaatsvindt. Je kan je hier voor een weekend onderdompelen in de Japanse cultuur. Probeer een kimono aan, bekijk een anime of bezoek één van de vele lezingen, er is meer dan genoeg te doen.

20150828_205859 [285782]
vlnr: Feia (vriendin van Mirthe en Eline), Roderick Leeuwenhart, Mirthe en Eline
Dit jaar waren wij er voor het eerst. We zijn helaas alleen de vrijdag heen geweest. Al snel kwamen we er echter achter dat één dag veel te weinig was om alles te doen! Tijdens de opening van de conventie kwam er een schrijver het podium op: Roderick Leeuwenhart. Hij vertelde over het tweede deel van een serie die hij schrijft: Pindakaas en Sushi. Het eerste deel was het jaar ervoor al uitgekomen en nu dus deel 2. Zijn verhaal (ook al wisten we nog niet waar het boek over ging) trok de interesse van deze boekenwurmen wel.

Waar we (natuurlijk) wel tijd voor hadden is het bezoeken van de dealerroom (de ruimte waar merchandise, zoals manga’s, posters, funko POPs en nog veel meer, wordt verkocht). Daar vonden we ook de stand van de boeken Pindakaas en Sushi 1 en 2.
Na een superleuk gesprek met de schrijver hebben we allebei (!!!) beide boeken gekocht 🙂 en natuurlijk zijn ze gesigneerd!!

pindakaasensushi01
Bron: http://www.uitgeverijleeuwenhart.nl

Titel: Pindakaas en Sushi
Schrijver: Roderick Leeuwenhart
ISBN: 9789082220506
Pagina’s: 216
Taal: Nederlands
Uitgever: Leeuwenhart | mei 2014

Marle ziet het niet zitten om een weekend lang omringd te worden door Japanse geeks. Dan ontmoet ze een mysterieuze ridder die haar het festival toont – maar ze raakt hem op slag kwijt! In haar zoektocht komt een verborgen kant van haar naar boven.

Nadat ik terugkwam van Abunai had ik gelijk enorm veel zin om het boek te lezen! Een boek over een Nederlandse animeconventie kom maar op zou ik zeggen! De schrijver heeft mij goed enthousiast gekregen. Leeuwenhart schrijft prettig en het boek leest daardoor vlot weg. Ik heb daardoor geen moment spijt gehad van de aankoop van het boek!

Marle vond ik in het begin maar een apart meisje. Ze leek haar oordeel voor de mensen op de con al klaar te hebben voor ze ook maar was aangekomen. Dit vond ik zelf apart, want waarom zou je naar een animeconventie gaan als je van te voren al weet dat je het niet leuk gaat vinden. Haar levendige fantasie vond ik interessant om te lezen, maar soms ook een beetje raar. Aan het begin van het boek voert ze bijvoorbeeld een gesprek met zichzelf. Toch kon ik haar haar gekkigheid ook wel vergeven. Ze probeert haar innerlijke geek te vinden en haar ontwikkeling van journaliste naar zoekende jonkvrouwe helpt haar bij dit proces.

De andere karakters van het boek vond ik superleuk! Joyce de springerige lichtgestoorde kunstenaar, Esther het stille meisje die lijkt op te leven tijdens de con en SaBBaT de collega kunstenaar van Joyce die altijd hongerig is. Leeuwenhart geeft hen allemaal hun eigen identiteit en schrijft zo levendig dat je zo zou geloven dat ze echt bestaan (zeker als je net van Abunai afkomt).

Het boek is makkelijk te volgen doordat Marle een nieuwkomer is. Alle woorden die je mogelijk niet kent (als je niet zo bekend bent in de anime wereld) worden voor haar uitgelegd. Hierdoor hoef je je niet lang af te vragen wat otaku zijn want Joyce legt haar gewoon uit dat dat Japan fans zijn!

Ik vond het erg leuk om over Marle’s avonturen op de con te lezen. Al doet ze soms rare dingen om de ridder terug te vinden, het blijft leuk. Leeuwenhart heeft met dit boek mij nog enthousiaster gemaakt voor animeconventies. Ik kan maar één ding zeggen: IK WIL MEER!!

Leeuwenhart bedankt voor dit geweldige boek, dat zijn gelijke niet kent in Nederland!

1 hart1 hart1 hart1 hart
-x- Mirthe

Koop bij bol.com

Advertenties

5 gedachtes over “Abunai 2015 en recensie Pindakaas en Sushi

 1. Nou ja, op zich lopen er wel vaker mensen rond op conventies die er nog nooit geweest zijn! Maar dan denk ik vooral aan ouders die meegaan met hun kinderen (omdat ze nog een beetje jong zijn) or mensen die een niet-heel-erg-anime-gerelateerde workshop geven omdat ze daarvoor gevraagd zijn door iemand die al wel vaker op conventies komt, of journalisten/tv-ploegen! Natuurlijk ook mensen die gewoon door hun vrienden worden meegesleept 😛

  Ga je boek 2 ook nog recenseren? En ik dacht dat Roderick ook al bezig was aan boek 3… (maar dat weet ik niet zeker).

  Like

  1. Hoi hoi, jaa ik snap dat er vaker mensen rond lopen die er nooit eerder geweest zijn. Eline en ik waren er immers ook voor het eerst 🙂 ik bedoel vooral dat Marle met grote vooroordelen heen gaat en er aan het begin eigenlijk niet echt voor de belevenissen open staat en dat ik dat jammer vond.
   Een recensie van boek 2 komt eraan, wanneer precies kan ik je helaas nog niet vertellen.
   En dat er een derde deel aankomt klopt! Dit jaar zelfs dacht ik (dat weet ik niet zeker hoor) 🙂

   Like

   1. De bedoeling is zeker dat PindaSushi 3 dit jaar nog verschijnt. Wanneer precies, is nog niet bekend, maar in ieder geval pas in de tweede helft. Pas als hij af is en helemaal goed 🙂 Bedankt voor de recensie ook nog, fijn dat jullie je er zo mee hebben vermaakt!

    Groetjes,
    Roderick Leeuwenhart

    Like

   2. Was Abunai vorig jaar jullie eerste con?

    En ik dacht dat Roderick zelf de vraag het beste kon beantwoorden dus had ‘m de link even doorgegeven 😉

    Like

 2. Pingback: TAG: Boeken (dit of dat) | Just one more page

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s